Evden eve nakliyat için doğru firmaları bulmanız sonucunda da takip etmeniz gereken bazı özel adımlar vardır. Bu sürecin sıkıntılı ve stresli bir şekilde geçmemesi için öncelikli olarak sizleri nelerin beklediğini öğrenmelisiniz. Evden eve nakliyat yönetimi temel olarak birkaç farklı adımdan oluşur.

Ekspertiz Hizmetleri

Ekspertiz hizmeti nakliyat işlemlerinin ilk basamağıdır. Bu noktada eşyalar tespit edilir ve ambalaj malzemelerine kadar karar alınır. Taşınma planının belirlendiği ekspertiz hizmetlerinde aynı zamanda fiyatlandırmalar da yapılabilir. Bu süreçte firma ile müşteri arasında iletişimin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi sorun yaşanmaması adına önemlidir.

Taşınma Planı

Ekspertiz sürecini tamamladıysanız elde edilen bilgiler ışığında nakliyat firması size özel bir plan oluşturur. Bu plan sizlere en detaylı şekilde sunulur. Detayları dikkatli bir şekilde incelemeniz yaşanabilecek aksaklıkların giderilebilmesi açısından büyük önem taşır.

Paketleme

Çoğu firma eşyalarınızın paketlenmesini de sağlar. Fakat paketleme malzemesi olarak neleri tercih ettiği ve ne şekilde paketlediği de önemlidir. Taşınma öncesinde paketleme uygulamaları ve paketleme malzemeleriyle ilgili firma ile ayrıntılı bir görüşme yapılmalıdır. Paketleme kısmına aynı zamanda firmanın ekipmanları da dahil edilebilir. Taşınma sürecinin ne tür ekipmanlarla yapılabileceği ve firmanın yeterli donanıma sahip olup olmadığı belirlenmelidir.

Taşınma Süreci

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra taşınma sürecine geçiş yapılabilir. Bu aşamada eşyalarınızın ilgili araçlara yüklenmesi ve taşınmaya hazır hale gelmesi söz konusudur. Son aşama olarak eşyaların yerleştirilmesi gerekir. Eşyalarınızın yeni adresinize yerleştirileceği aşamada ekibin bu alanda deneyimli olması son derece önemlidir. Aksi takdirde eşyalarınız zarar görebilir.

Evden eve nakliyat yönetimi denildiği zaman temel süreçleri biliyor olmanız sizi avantajlı duruma getirebilir. Fakat firma tercihi bu işin en önemli kısımları arasındadır. Profesyonel olmayan firmalardan destek aldığınız takdirde taşınma sürecinin birçok anında problem yaşayabilirsiniz.

İstanbul evden eve nakliye firmaları arasındaki profesyonel seçeneklere göz atmak isterseniz Armut’u da tercih edebilirsiniz. Firmaların referanslarını inceleyerek fiyatlarını görebilir ve bu noktada güvenilir bir firmayı tercih ederek nakliyat işlemlerinin sorunsuzca halledilmesini sağlayabilirsiniz.