Piknik ve barbekü sezonunu açıldı. Çimenler, hafta sonları, etler... İşte doğanın içerisinde 10 dönüm doğal tesisi, 2.5 dönüm kullanım alanıyla ‘Kendin pişir kendin yeci’lerin uğrak yerlerinden Kilyos’taki Şömine Restaurant…
Geçtiğimiz sayımızda Sarıyer’de piknik yapabileceğiniz, doğayla iç içe yazın güzelliklerini ailenizle birlikte yaşayıp eğlenceli bir gün geçireceğiniz mekanları yazmaya başlamıştık. Bu sayımızda size yine doğayla iç içe, nezih ve damak tadına hitap eden Kilyos’a giderken 10 dönüm tesisi olan 2.5 dönüm piknik alanı ile et mangalın tadını çıkaracağınız uzun yıllardır hizmet veren Şömine Restaurant’ı anlatacağız. Bu arada yazın deniz ve doğası ile cazibe merkezi olan Kilyos’un kışın aynı cazibesini korumaması üzerine de Şömine Restaurant işletmecisi Ergun Bilgili’nin önerileri var.

36 YILLIK TECRÜBE

Babadan oğula tam 36 yıldır hizmet veren Şömine Restaurant, 1981 yılından beri Sarıyer Kilyos'ta doğanın içerisinde mangal keyfini yaşatıyor. Doğayla baş başa, cıvıl cıvıl kuş sesleri arasında şehrin karmasından uzak aileniz ve dostlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz, nefis yemekler yeyip bir birinden eğlenceli aktivitelere katılabileceğiniz bir mekan olan Şömine Restaurant’ın işletmecisi Ergun Bilgili, “Alalede bir piknikten daha fazlasını sunuyoruz. Kendi pişir kendin ye imkanı, zengin ızgara ve balık çeşitleri, mezeler, alkollü ve alkolsüz soğuk ve sıcak içecekler, tatlılar, meyveler, ara sıcaklar gün boyunca bulabilirsiniz.”dedi.

800 KİŞİYİ AYNI ANDA AĞIRLAYABİLİYORUZ   

Şömine Restaurant’da hizmet yelpazesi de oldukça geniş. Piknik yapmanın yanı sıra, minyatür futbol sahası, voleybol sahası, at ve fayton gezileri, langırt ve masa tenisi, minder ve hamak keyfi gibi pek çok imkandan yararlanabilirsiniz. Toplu yemeklerde büyük alanıyla gelenlere rahat bir mekan sunduklarını belirten Bilgili, “Düğün, nişan, yemek, okul gezileri ve piknikleriniz için 800 kişiye hizmet verebilecek 10 dönümlük açık, 2,5 dönüm kapasiteli kapalı alanıyla her türlü organizasyonunuz için hazırız. Büyük bir alanda otoparkımız mevcut.”dedi.

ŞİLE YOKKEN KİLYOS VARDI

Şömine Restaurant’ın işletmecisi Ergun Bilgili yaz aylarında cıvıl cıvıl olan bölgenin kışın aynı cazibeyi koruyamamasından yakınırken, önerilerde bulundu. Bilgili, şunları kaydetti: “İnsanlar kışın buraya geliyor, yemek yiyecek, bakıyor saat daha 10. 30. Kilyos’u dolaşıp geleyim, diyor. Ancak gidip gezebileceği bir yer yok. Şile’yi göz önüne alın bir de burayı. Şile ne halde Kilyos ne halde. Daha Şile yokken Kilyos vardı. Kilyos’a gidin şurayı gezin diyemiyoruz. En fazla gider sahilin girişine. Kilyos’u kışında canlandırmak gerekir. Çünkü şehre yakın böyle bir yer yok Avrupa yakasında. 15 dakikada şehrin göbeğine gidebiliyorum. İnsan, Maslak’tan 20 dakikaya buraya gelip öğlen yemeği yeyip işine gidebilir. Çok zor değil, sahili açacaksın yürüyüş parkuru yapacaksın. Şimdi, en fazla iskeleye kadar yürüyebiliyor insan. Diyelim Levent’te, Taksim’de, Gayrettepe’de oturuyorsunuz,  o kadar yolu kapalı salonda oturmak için buraya kadar gelir misiniz? Buraya açık hava temiz hava için gelirsiniz. Kilyos’a kış için de bir şey yapmak lazım. Yapmadığınız sürece burası ölü şehir. Ancak ikametgah adresi olur.”

 

İletişim:

Kilyos Köyü Kilyos Caddesi No:340 /Sarıyer

Tel: 0212 201 25 17 – Gsm: 0532 771 60 26

Web: www.kilyossominerestaurant.org

 

http://www.sariyerposta.com