Ağır makineler, inşaat projelerinde çok çeşitli görevler için yaygın olarak kullanılmaktadır. Eldeki görevin boyutuna ve projenin ekonomisine bağlı olarak, inşaatı daha hızlı ve daha kolay hale getirmek için birkaç makine kullanılabilir. Ekskavatörler, buldozerler, yükleyiciler, vinçler ve damperli kamyonlar inşaat alanlarında bulacağınız en popüler ekipman türlerinden sadece birkaçı olabilir.

Ekskavatörler

Ekskavatörler, endüstrinin bir standardı olarak kabul edilir. Toprağı hareket ettirmek için tasarlanmış büyük, ağır inşaat makineleridir. Bu makineler, her birinin kendi avantajları olan tekerlekler veya paletler üzerinde mevcuttur. Sırtlı paletli ekskavatörler, daha büyük bir ayak izi ve daha düşük ağırlık merkezi ile daha iyi dengeye sahiptir ve daha yumuşak arazilerde en iyi şekilde çalışabilir. Bir çekiç, kırıcı veya makasla donatıldıklarında yıkım veya taş ocağı işleri için faydalı olabilirler. Tekerlekli ekskavatörler de tüm bunları yapabilir, ancak kentsel ortamlara, asfalt yollara, bina döşemelerine ve otoparklara erişimleri olması için sert yüzeylerde kullanılabilirler.

Buldozer

Buldozerler, yüksek çekiş gücü gerektiren işler için ideal olan güçlü paletli makinelerdir. Malzemeleri taşımak için çeşitli yöne monte bıçaklarla birlikte çalışırlar, her bıçak bir çalışma sahasının belirli bir ihtiyacı için uygun olabilirler.

Şantiyelerde yaygın olarak bulunan kazı makinesi türü olan buldozerler, ön tarafa sabitlenmiş keskin kenarlı metal bir plaka kullanarak üst toprak tabakasını çıkarmak için yapılmıştır. Ekipman, hidrolik pistonlar kullanarak plakayı kaldırarak ya da indirerek farklı derinliklerde toprağı hedefleyebilirler.

Tekerlekli Yükleyiciler

Tekerlekli yükleyiciler, yükleme, taşıma ve istifleme gibi görevler için sıklıkla kullanılır, ancak aynı zamanda toprağı kazma kabiliyetine de sahiptir. Ataşmanlarla palet çatalları, kıskaçlar, süpürgeler ve kar bıçaklarına yönelik talebi karşılamak üzere takılabileceğinden, çok yönlülükleri daha da artabilir. Bu ataşmanlar makinenin yeteneklerini artırarak tüm yıl boyunca uygun olmasını sağlar.

İhtiyacınız olan iş makinası için https://machineryline.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.