Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartları dolan fakat Sosyal Güvenlik Kurumu’na borçlu olduğu için emekli olamayan adayların yapılandırma imkanından yararlanmak için son 5 günü kaldı.

Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlu vatandaşlar, emekli olabilmek için 25 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar başvurarak borçlarını yapılandırabilecekler. Peşin ödemeyi seçen vatandaşlar, parayı 2 Ocak 2017 tarihine kadar yatırmasının ardından, taksiti seçenler ise ödemeler tamamlanınca emekli olabilecekler. Yapılandırmada asıl borç aynı kalırken, gecikme zammı ve faizi silinecek. Bunun yerine enflasyon güncellemesi yapılacak. Böylece borç önemli bir oranda düşecek. Peşin ödeme yapacaklar enflasyon oranının da yarısını verecek, taksitli ödeme yapanlar ise anapara ve enflasyon tutarında oluşan borca seçtikleri taksite göre belirlenen katsayı eklenecek.

ZİRAAT BANKASI’NDAN KREDİ İMKANI!

Borcunu yapılandırarak emekli olmak isteyen ancak para sıkıntısı yaşayanlara da Ziraat Banka’sından düşük faizli kredi imkânı da sunuluyor. Vatandaş kredi kullanarak borcunu kapatabilecek aynı zamanda emekli olmak için beklemek zorunda kalmayacak. Yapılandırma ile 300 binden fazla Bağ-Kur’lunun emeklilik hakkı elde etmesi bekleniyor.

BORÇTAN KOLAYCA KURTULMA İMKÂNI!

25 Kasım Cuma günü son olan yapılandırmaya başvuru süreci, vergi, prim, trafik cezası, öğrenim kredisi, su gibi kamuya olan borçları sonlandırıyor. Yapılandırma ile borçtan kolayca kurtulabilme imkânı kazanan vatandaşlar, başka kazanımlar da elde ediyor. Prim borcunu yapılandıranlar, ödemelerini düzenli yapan Bağ-Kur’lulara getirilen 5 puanlık prim indirimi uygulamasından yararlanabilecek. Böylece ceplerinden prim için her ay en az 82,35 lira daha az para çıkacak. Tabi bu kişilerin bundan sonra da ödemelerini düzenli yapmaları gerekmektedir.

Borcunu yapılandıranlar, peşin ödemeyi ya da ilk taksit ödemesini Maliye’ye olan borçlar için 31 Kasım’a, prim borçları için 2 Ocak 2017’ye kadar yatırılacak.