MTC Oto Genel Müdürü Umut Duman, otomotiv sektöründe öncü oldukları boyasız göçük düzeltme işlemi ve kaskonun hangi durumlarda bozulduğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Otonuza sihirli bir dokunuş anlayışıyla yola çıktık” mottosuyla hizmet anlayışını sürdürdüklerini belirten Duman, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulundu.

MTC Oto, kaporta onarımı, boya onarımı ve boyasız göçük düzeltme mini onarım, tampon, plastik parça onarımı, mikron boya onarımı, boya koruma, detaylı temizlik hizmetlerinde, ekspres boya koruma, standart boya koruma ve seramik kaplama hizmetleri ile ilgili deneyimli teknisyenleri ile araç sahiplerine güvenilir ve kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor.

“Ekspertizlerde ücretsiz hizmet veriyoruz”

Firma ile ilgili bilgiler veren Duman, “Şirketimiz 2006 yılında başlayan yaklaşık 2 yıllık AR-GE çalışmasından sonra 2008 yılında kuruldu. MTC Oto olarak kurumsal büyük bir firmayız. Şuana kadar 35 binin üzerinde araca boyasız göçük düzeltme hizmeti verdik. Müşterilerimiz araçlarıyla ilgili tüm onarım işlemlerinde firmamızdan destek alabilirler. Ekspertizlerde ücretsiz hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz geldiği zaman işlemin ne kadar süreceği ve maliyetinin ne olacağı ile ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz” dedi.

Boyasız göçük düzeltme nerelerde kullanılıyor?

Boyasız göçük düzeltme işlemi dolu yağışlarında meydana gelen göçüklerin onarılmasının yanı sıra park hasarlarının onarılmasında da kullanılıyor” bilgisini veren Duman, “Dolu yağışı olduğunda araçta yüzlerce göçük meydana gelebilir. Bu da genellikle yuvarlak çapta olur. Fakat park hasarlarında farklı bir aracın çarpması veya aracın herhangi bir yere girerken zarar görmesi sonucunda çamurluklarda ezilmeler olabiliyor. Tüm bunları boyasız göçük düzeltme tekniği ile eski haline getiriyoruz” diye konuştu.

“Bu yöntemi 12 yıldır kullanıyoruz”

Boyasız göçük düzeltme tekniğinde tecrübeli olduklarını söyleyen Duman, “Boyasız göçük düzeltme tekniği, MTC Oto olarak 12 yıldır kullandığımız bir yöntem. Özellikle 2017 yılı Temmuz ayında yağan dolu yağışında araç sürücülerinin dikkatini çekti. Yaklaşık 40 bin araba doludan dolayı hasar gördü. Açıkçası servisler bu hizmeti vermek için adeta yarışa girdiler. Birçok araç sahibi bu teknik ile araçlarına bakım yaptırmaya başladılar. Burada önemli olan ciddi anlamda bu işi yapabilecek donanıma sahip kurumsal firmalarla çalışmak. Çünkü bazı kişiler dolu hasarlarında boyasız göçük düzeltme tekniğini kullanırken, bu yöntemi tam olarak bilmeden, nasıl yapılacağını öğrenmeden hizmet vermeye çalıştıkları için müşterileri mağdur edebiliyorlar. Biz 12 yıllık tecrübemiz, üst düzey bilgi ve birikimi olan teknisyenlerimiz ile müşterilerimize üstün kalitede hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 Kasko hangi durumlarda bozuluyor?

 Araç sürücülerinin en çok merak ettiği konu hiç kuşkusuz dolu yağışlarında zarar gören arabalarda kaskonun bozulup bozulmadığı. Konuyla ilgili konuşan Duman, şu bilgileri verdi: “Kasko hasarsız indiriminin bozulup bozulmaması tamamen sigorta şirketinin inisiyatifinde olan bir konu. Fakat sigorta şirketleri de dolu hasarlarını doğal afet kategorisinde değerlendirdikleri için genellikle ekstra muafiyet durumu söz konusu değilse kasko hasarsız indirimi bozulmuyor. Dolayısıyla biz hasar dosyası açarak sigorta kapsamında onardığımız araçlarda kasko hasarsız indirimi bozulmadı. Dediğim gibi bu durum tamamen sigorta şirketi ve poliçede yer alan muafiyet durumu ile alakalı. Araç geldiği zaman buradaki danışman arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapıyorlar. Eğer kaskonun bozulması söz konusu ise müşteriyi uyarıp sigorta veya acente şirketi ile görüşmesini sağlıyoruz.”

Duman’dan araç sahiplerine tavsiye

Arabalarına onarım yaptırmak isteyen araç sahiplerine tavsiyelerde bulunan Duman, şöyle konuştu: “Özellikle boyasız göçük düzeltmede olduğu gibi diğer onarım tekniklerinde de üst düzey özen gösterilmeli. Ancak boyasız göçük düzeltmelerde teknisyenlerin ileri düzeyde iş yapabilme kabiliyetine sahip olması gerekiyor. Araç sahipleri bu işi yeni öğrenmiş veya tam anlamıyla öğrenememiş düzeyde olan firmalara araçlarını bırakmamalılar. Son dolu yağışında araçlarını onarıma götüren vatandaşlar hizmetten memnun olmadıkları için bizim firmamıza gelerek yeniden göçük düzeltme işlemi yaptırmak istediler. Fakat bazı araçlara yapabileceğimiz bir şeyin olmadığını söyledik. Çünkü yapılan hatalı işlemlerden sonra oluşan bazı dezenformasyonların geri dönüşü olmuyor. O yüzden insanlar arabalarını garantili ve işin ehli firmalara vermeleri gerekiyor.”

Maslak Mah. Atatürk Oto Sanayi 2. kısım 27. Sok. No:1103-1/1

Tel: 0212 328 1717

www.mtcoto.com.tr