Doğası, eşsiz manzarası, huzurlu ortamı ve doyumsuz lezzetleriyle Rumelihisarı’na lezzet katan DokQa Restaurant & Hookah Lounge, birbirinden enfes tatları, deneyimli ve güler yüzlü personeli ile misafirlerinin beğenisine sunuyor.

Eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde birbirinden lezzetli menüsüyle misafirlerinin damak tadına hitap eden DokQa Restaurant & Hookah Lounge, Rumelihisarı’ndaki şubesi ile Sarıyerlilere lezzet şöleni yaşatıyor.

Yılların deneyimi ile hizmet veriyor

Yıllardır işletmecilik yapan ve bu sektörde tecrübeli olan mekan sahibi İlhan Şen, “İşletmemizin ismi olan DokQa, aslında Norveç’in bir şehrinin adı. Bu lokasyon üzerinde nargileyle çağrışım yapması ve algıyı arttırabilmek amacıyla böyle bir tercihte bulunduk. Yaklaşık 100 isim arasından kademeli olarak eledik ve DokQa da karar kıldık. Günümüzde çok talep gören franchising modeline karşı kendi markamızı üretme gayreti içerisinde olduk. Sadece bu işletme ile bu sektöre giren kişiler değiliz. Geçmiş yıllarda dayanan bir tecrübemiz de var. Ayrıca Esenler’de iki tane Sütlüce Pasta Kafeleri işletmemiz bulunuyor. Pasta ve türevlerinin üretildiği, aynı zamanda alakart mutfağı olan bir yapımız var. Dışarıdan ürün satın almıyoruz. Kendi ustalarımız ve mutfağımızda üretim yapıyoruz. Esenler’de çok iyi geri dönüşler aldık. Şuan en büyük hedefimiz bulunduğumuz lokasyonun en gözde mekanı olmak ve büyümek. Şuanda toplamda 4 kafenin işletmeciliğini yapıyoruz” dedi.

“DokQa sadelik ve sakinlik üzerine kuruldu”

“DokQa’nın sadelik ve sakinlik üzerine kurulmuş bir yapısı var” diyen Şen, “Gördüğüm kadarıyla buradaki birçok kafede dinginlik noktasında eksiklik var. Biz bu eksikliği fark ettik. Özellikle ses kirliliği ile ilgili bir yapı mevcut. Biz misafirlerimizi çok yüksek müzik sesi olmadan, yoğun kalabalığın bulunmadığı, rahat ve huzurlu bir ortamda ağırlamayı arzuladık. Müşteri telaşına girmeden, daha fazla para kazanayım derdine düşmeden ve konseptimizden ödün vermeden hizmet sunuyoruz. Özellikle okey ve benzeri oyunların olması yönünde çok ciddi talep olmasına karşın biz bu tür etkinliklerden kendimizi soyutladık ve işletmemizin sakinliğini koruduk” ifadelerini kullandı.

“Daha iyi hizmet sunmaya gayret gösteriyoruz”

Rumelihisarı’nın muhteşem manzarası ile lezzeti bir araya getirdiklerini söyleyen Şen, “Esenler gibi İstanbul’un içerisinde kalan yerler ile Sarıyer’in kitlesel yapısı çok farklı. İstanbul dünyanın sayılı şehirleri arasında yer alıyor. Bu şehirde de aynı durum Boğaz hattı için geçerli. Bu lokasyonda olmak ve özellikle bir mekan işletmek çok büyük keyif. Her şey nasip dairesi içerisinde gerçekleşir. Bizler buna iman etmiş insanlarız. Bizim şuan burada olmamız da bir nasip işi. Ben Kayseriliyim. O yüzden deniz ile iç içe olan bir kişi değilim. Fakat ne kadar yorgun olursam olayım bu huzuru gördükten sonra tüm stresim dağılıyor. Bizi tercih eden konuklarımızın da aynı hisleri paylaşacağını düşünüyorum. Boğaz’ın kendine has muhteşem bir yapısı var. Bizler bu güzelliği misafirlerimize nasıl daha iyi sunabiliriz diye çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

“Ürünleri özel olarak getirtiyoruz”

“Piyasada güvenli yiyecek konusunda da ciddi sıkıntılar var” diyen Şen, şunları söyledi: “Çocuklarınıza bir hamburger yedirmek istediğinizde bile bildiğiniz ve güvendiğiniz bir işletmeden almak istersiniz. Ancak tanınmış bir marka çok güvenilir olduğu anlamına gelmez. Fabrikasyon üretimi olduğu için ürünlerin içerisinde kullandıkları malzemeler sağlığı olumsuz anlamda etkileyebiliyor. Biz hamburgerde kullandığımız ürünleri özel olarak getirtiyoruz ve işlemlerden geçiriyoruz. DokQa olarak çok geniş bir menümüz var. Alakart sunumlarımız ve pizzalarımız mevcut.”

“Sarıyerlileri DokQa’ya bekliyoruz”

Sarıyerlileri ve İstanbulluları DokQa’ya davet eden Şen, “Yerel manada gazetecilik yaparken doğru ve tarafsız bir noktada durmak çok kıymetli bir iş. Sarıyer’e geldiğimden bu yana Sarıyer Posta’yı takip ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ayrıca sizlerin aracılığıyla tüm Sarıyerlilere saygılarımı gönderiyorum. Hemşerilerimizi DokQa’ya davet ediyorum” dedi.

Hisar Şubesi: Baltalimanı Mah. Hisar Cad. No: 1

Tel: 0212 263 60 90

GSM: 0552 363 60 90

İnstagram: dokqahisar

Sarıyer Şubesi: Merkez Mah. Meserburnu Cad. No: 14/1

Tel: 0212 218 60 90

GSM: 0552 276 60 90

İnstagram: dokqasariyer