Doğuş Catering’in Sahibi Hasan Mercan, “Müşteri memnuniyetini sağlamak için en önemlisi; hijyen sistemini HACCP normlarına göre kurmak ve prosesini işleterek güvenli gıda hijyenini oluşturmak. Bunun yanı sıra kalite, lezzet ve çok seçenekli değişik yemek çeşitleri ile müşterilerimizin devamlılığını ve mutluluğunu sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Özellikle Ramazan aylarının vazgeçilmez haline gelen Doğuş Cataring, yaklaşan mübarek ay öncesi tüm ekipman ve servis ağıyla dikkat çekiyor.



hasan mercanDoğuş Catering olarak müşterilerinize sunduğunuz hizmetlerden kısaca bahseder misiniz? 

Firmamız uzun yıllardır sektörün içerisinde faaliyetlerine devam ediyor. Catering hizmetlerimizi 3 ana başlık altında toplayabiliriz: Taşıma yemek, yerinde üretim, kokteyl ve davet yemekleri. Taşıma yemek hizmetlerinde en çok önem verdiğimiz husus ürünlerin taze ve kaliteli olması. Burada taşıma sürecinde yemekler pişirildikten sonra uzun süre dayanıklı olmasını sağlamak temel esas.

Yerinde üretim uygulaması, taşıma yemek uygulamasından daha esnek ve avantajlara sahip. Örneğin, yerinde üretim daha çok seçenek ve daha orijinal fikirlerin uygulanabileceği bir alan olmakla birlikte profesyonel ekibin yapabileceği bir üretim tarzı. Bundan dolayı, eğitimli ve tecrübeli personelin olması gerekiyor. Yerinde üretimin taşıma yemeğe göre önemli bir avantajı, yemeklerin pişirilip kısa bir süre dinlenmesinden sonra servise sunulması.

Günümüzde yerinde üretim uygulamaları İstanbul gibi metropollerde gün geçtikçe azalmakta olup yerini taşıma yemek sistemine bırakıyor. Bunun başlıca sebebi ise işyeri kiralarının çok yüksek olması ve yemek üretimi için yeterli alanların kalmaması. Firmamız İstanbul’da 5 noktada  yerinde üretim yapmakta olup tercihini bu yönde de kullanmak isteyen firmalara en seçenekli ve kaliteli bir şekilde hizmet vermeye devam etmek arzusundayız.

Davet ikram ve yemeklerini son yıllarda yoğun talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda en iyi şekilde son trendleri de takip ederek müşteri ve davetli memnuniyetini önemseyerek yolumuza devam ediyoruz.

 

 

Catering sektörünün genel değerlendirmesini yapacak olursak nasıl bir tabloyla karşılaşıyoruz?

Son yıllarda müthiş bir ivme kazanan catering sektörü, yaklaşık olarak 400 bin çalışanıyla ve 6 milyar dolar cirosuyla Türkiye’de başta tarıma ve hayvancılıktan sonra istihdama yön veren ve söz sahibi olan bir noktaya erişti. Gıda alanında da tarladan mideye güvenilir tarımın oluşmasına katkıda bulundu. Biz Türkiye’de üretilen tarımın yarısından fazlasını kullanıyoruz.

 

yemek

Rekabeti sektörümüzde düşük fiyat diye algılayıp maliyetinin altında yemek fiyatları veren firmalar var. Bunlar hem kendilerini zor duruma sokuyor hem de doğru fiyat politikasıyla hareket eden diğer meslektaşlarına ve sektöre zarar veriyorlar. Bugünkü şartlarla 4 çeşit yemek fiyatı 8 TL’nin altında olmamalı. Ancak bu maliyetleri bildiğimiz halde bizler dahi bu fiyatlara yemek satmakta zorlandığımızı belirtmek istiyorum. En önemli sorunlarımızdan birisi de üretim yapabileceğimiz alanların azalması. Bu durum bizlerin de yavaş yavaş şehir dışına çıkmamızı zorunlu hale getiriyor. Bununla ilgili İYSAD ve YESİDEF ortaklaşa bir çalışma yaparak yemek fabrikaları sitesi projesini üretmeye çalışıyor.

0c13922d-2d19-4b7d-b782-7d2484375a6fMüşteri portföyünüz hangi ölçekteki işletmelerden oluşuyor? Müşteri memnuniyetini sağlama yönündeki çalışmalarınız nelerdir?

Doğuş Catering olarak küçük, orta ve büyük ölçekli müşterilerimize yönelik kapasitemizi oluşturduk ve yemek hizmetlerine devam ediyoruz. Müşteri yapısında öncelikle sayının ve lojistik şartların uygunluğuna bakıyoruz. Daha sonra da benzeri durumları değerlendirdikten sonra yeni müşterileri portföyümüze katıyoruz. Müşteri memnuniyetini sağlamak için en önemlisi; hijyen sistemini HACCP normlarına göre kurmak ve prosesini işleterek güvenli gıda hijyenini oluşturmak. Bunun yanı sıra kalite, lezzet ve çok seçenekli değişik yemek çeşitleri ile müşterilerimizin devamlılığını ve mutluluğunu sağlamayı hedefliyoruz.

 

www.doguscatering.com – 0212 283 38 43