Diş hekiminden korkanlara müjde! Artık, iğnesiz, ağrısız diş tedavisi yaptırabilirsiniz. İğnesiz anestezi sayesinde çocuklar bile artık çok rahat diş tedavisi yaptırabiliyor. Diş Hekimi Mustafa Yaşar Evren, “Bu yöntem tamemen iğnesiz ve neredeyse ağrısız bir alternatif sunuyor.”diye konuştu.
Çocuk, genç veya yaşlı… Herkes hayatının en az bir döneminde diş hekimine gitmek durumunda kalıyor. Diş hekimi korkusu nedeniyle tedaviyi ertelemek ise dişleri daha da içinden çıkılmaz bir duruma sürüklüyor. En son çürük ve diş kaybetme! İşte bütün bunlar geride kaldı. Sarıyer merkezde bulunan Özel Batıdenta Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nden Diş Hekimi Mustafa Yaşar Evren, “Tüm dünyada milyonlarca insan iğne korkusundan muzdarip. İğne korkusu kliniğimizde uygulanan iğnesiz anestesi yöntemiyle diş hekimi korkusunu tamamen ortadan kaldırmakta doktor ve hastalar için daha konforlu bir tedavi süreci oluşturmaktadır. Tamamen iğnesiz ve neredeyse ağrısız bir alternatif sunar. Bu yöntem tedavide zaman kazandırarak daha hızlı ve etkili bir anestezi sağlamaktadır.”dedi.

DİŞ HEKİMİ FOBİSİ DİYE BİRŞEY YOK!

Diş Hekimi Mustafa Yaşar Evren, ‘diş hekimi fobisi’ diye bir durumun olmadığını söyledi. Yapılacak tedavi ile ilgili bilgi sahibi olmamak, yanlış inanışlar, kulaktan dolma bilgilerin buna sebep olduğunu özellikle vurgulayan Evren, “Diş hekimi fobisi diye bir şey yok. Herkes hastaneye giderken endişe, tereddüt ve korku içerisinde gider. Özellikle de ağrı çekiyorsa, nasıl bir tedavi yapılacağını tam olarak bilmiyorsa hekimden ve tedaviden korkar. Aslında iğne insanları biraz ürpertir. İğneden korkan hastalarımıza iğnesiz anestesi uyguluyoruz. Burada enjektör kullanmıyoruz. 6 aydır kliniğimizde iğnesiz anestezi kullanıyoruz. Özellikle çocuklarda uyguluyoruz. Çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Artık çocuklar başta olmak üzere iğne, diş hekimi korkusu olanlar çok rahat bir şekilde kliniğimize geliyor.”dedi.

HASTALARA SAĞLADIĞI KOLAYLIKLAR

İğnesiz anestezinin sağladığı kolaylıkları anlatan Diş Hekimi Evren, “Tamamen iğnesiz ve ağrısız lokal anestezi enjeksiyonu sağlar. İğneli anesteziden korkan bütün hastalara konfor sağlamakta. Anestezinin dağılma ve etki süresi oldukça kısadır. Daha az anesteziyle uyuşturduğu alan iğne enjeksiyonuna göre daha geniştir.”dedi.

KUSURSUZ BİR GÜLÜŞ İÇİN

Diş hekimlerinin en yoğun talep gördüğü bir başka konu ise dişlerdeki,  ‘Gülüş dizaynı ve estetik.’ Kusursuz bir gülüşe sahip olmak isteyen hastaların sayısı arttıkça, diş hekimlerinin sunduğu yöntemler ve malzemeler de çeşitleniyor. Bu amaçla uygulanan tedaviler de hastalar tarafından büyük ilgi görüyor. İşte bu konuda ise yine Batıdenta Diş Kliniği’nden Diş Hekimi Osman Bolat’ın bize anlatacağı önemli ayrıntılara göz atalım. Diş Hekimi Bolat, “Sağlık ve estetik bilincinin gelişmesiyle birlikte, kadın-erkek ayrımı yapmaksızın birçok kişi sağlık değerlerine ve ideal kilosuna dikkat ettiği kadar dişlerine de önem göstermektedir.Hastalar artık, sadece ağrı şikayetiyle değil; daha iyi bir gülüşe sahip olmak amacıyla da diş kliniğimize başvurmaktadır” dedi.

YAPRAK PORSELEN

Dişlerin rengi ve güldüğü zaman diş görünümünden şikayetçi olanlar için laminate porselen (Yaprak Porselen) uygulaması yapılıyor. Diş Hekimi Bolat, “Bu durumlarda laminate porselenlerle tedavi ediyoruz. Dişten çok az madde aşındırarak güzel bir gülüşe sahip olabiliyorlar.”dedi. Ayrıca, ortodonti tedavisi (Tel tedavisi)  yerine de bu yöntemi kullandıklarını belirten Diş Hekimi Bolat, “Tel tedavisi istemeyen hastalarda bu yöntem uygulanıyor. Tel tedavisini öncelikli olarak öneriyoruz. Ancak istemeyen hastalar ki, bazen acil durumlarda ya da tel tedavisine karşı antipatisi olan hastalar tercih etmiyor. Bu durumlarda uyguluyoruz. Ön bölgesinde çok fazla çürük ve diş renginden şikayeti olan hastalar için mükemmel bir sonuç alıyoruz.”diye konuştu.

 

Batıdenta Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Merkez Mah. Şehit Mithat Cad. Bürümcük Sok. No: 11/Sarıyer

(Tarihi Sarıyer Muhallebicisi Yanı)

0212 218 68 68- 444 7 115

[email protected]