DANIŞMA HATTI: 0212 223 22 66

Özellikle Covid-19 salgını sürecinden itibaren günün büyük bölümünü evlerinde geçirenlerde meydana gelen sağlıksız beslenme ve kilo problemi diyet besinlere olan ilgiyi artırdı. Sarıyer'de faaliyet gösteren Diet Chef, danışanlarına dengeli beslenme ile hem sağlıklı hem de daha fit bir vücuda sahip olmaları için hizmet veriyor.

Cinsiyet, kan değerleri, kronik hastalık ve alerjileri gibi etkenleri göz önünde bulundurarak kişiye özel diyet paketleri hazırlayan Diet Chef; Aralıklı Oruç, Bağışıklığını Roketle, FitBody, Formula 28, Güzellik ve Yaşlanma Karşıtı, Ketojenik Paket, Ofis Paketi, Pesketaryen Paket, Vegan Paket, Vejetaryen Paket, Yağ Yakıcı, Çiğ Beslenme, Sıvı/Çorba Detoks, Şekersiz Diyet ve Spor Paketi gibi birbirinden farklı çok sayıda menüye sahip.

"DANIŞANLARIMIZA ÖZEL AYRI MENÜLERİMİZ VAR"

2019 yılında Haliç Üniversitesi'nden mezun olan Diyetisyen Büşra Kayar, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunurken, "Diyet Şef'te menüleri kalorilerine göre hazırlıyorum. Danışanlarımıza özel ayrı menülerimiz var. Herkesin farklı kaloride yiyecekleri var. Bu menüleri cinsiyet, kan değerleri, kronik hastalık ve alerjileri göz önünde bulundurarak ayarlıyoruz. Klasik paketimizde 3 ana öğün, yanında salata veya başka bir yan ürün bulunuyor. Bunun yanı sıra ara öğünümüz var. Çiğ kuruyemiş, meyveli kolajen gibi sağlıklı besinlerimiz bulunuyor" dedi.

"PORSİYONLARI ABARTMAMAK GEREKİYOR"

Yiyecekler ile cilt güzelliğine önem verenler için özel besinler öneren Kayar, "Jelatin ve kolajeni kullanarak destekliyoruz. Özel çorbalar hazırlıyoruz. Cilt, kemik ve dişlere faydası olan ürünler ile yemekler yapıyoruz. Farklı ürünleri kullanarak ciltleri daha da güzelleştiriyoruz. Siyah sarımsak, siyah pirinç gibi ürünleri kullanarak antioksidan oranı yüksek besinler elde ediyoruz. Mor patates ve tatlı patatesi nişastası daha az ve doğal olduğu, daha sağlıklı olduğu için tercih ediyoruz. Kan şekeri daha yavaş yükselmesini sağlıyor. Her şeyde olduğu gibi bu ürünlerin de bir sınırı var. Porsiyonları abartmamak gerekiyor" şeklinde konuştu.

"ÇOK HIZLI VERİLEN KİLOLAR ÇOK ÇABUK GERİ ALINABİLİYOR"

En çok karşılaştıkları sorular ile ilgili detaylar veren Kayar, "Danışanlarımızdan en çok kısa sürede zayıflama ile ilgili sorular geliyor. Fakat bizim için önemli olan zamanın kısa olması değil, sağlıklı ve düzenli beslenmeyi gündelik hayatta sürekli olarak uygulamaları. Çok hızlı verilen kilolar yine çok çabuk geri alınabiliyor. Bu yüzden önerdiğimiz beslenme şeklini rutin olarak yapmaları daha iyi. Biz de danışanlarımıza özel yiyecekleri her gün kendilerine gönderiyoruz. Aynı zamanda beslenme alışkanlığı da kazanıyorlar. Kısacası bizden sonra da sağlıklı beslenmelerini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ASIL AMAÇ SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENMEK OLMALI"

"Birçok kişinin zayıflamak istediğini biliyorum" diyen Kayar, "Kilo vermek aynı zamanda sağlığımız için de gerekli. Fakat asıl amaçları sağlıklı ve dengeli beslenmek olmalı. Biz de danışanlarımıza sürekli bu bilinci aşılıyoruz. Diyet aç kalmak değildir. Aç kalarak değil, dengeli beslenerek zayıflamalılar. Zaten danışanlarımız kendileri için hazırladığımız menüler ile hem besin alıyorlar hem de zayıflıyorlar. Ayrıca danışanlarımızı yakından takip ediyoruz. Kilolarından tamamen kurtulmak üzereyseler porsiyonlarını azaltıyoruz. Eğer rutin programın dışına çıkıp ekstra bir şeyler yerlerse o günkü protein menüsünden bazı çıkarmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

KAYAR'DAN SAĞLIKLI BESLENME VURGUSU

Kayar, sözlerini şöyle tamamladı: "Corona virüs salgınını atlatan kişilere baktığımızda yaşamlarında sağlıklı beslendiklerini görüyoruz" diyen Kayar, "Peki bu zamana kadar hiç sağlıklı beslenmeyen, sürekli abur cubur yiyenler ne yapacak? Öncelikle şunu belirtmeliyim ki tabiri caizse zararın neresinden dönersek kârdır. Biz artık sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen danışanlarımıza destek oluyoruz. Un, şeker ve tuzdan uzak durmaları gerekiyor. Ürünlerimizde beyaz un ve beyaz şekeri kesinlikle kullanmıyoruz. Kullanılmasını da önermiyoruz. Herkesi sağlıklı beslenmeye davet ediyorum. Eğer başımıza corona gibi bir felaket gelirse bünyemizin sağlıklı olması için beslenme çok önemli."

"HER ŞEYİN BAŞINDA SAĞLIK GELİYOR"

İşletme sahibi Beril Ötügen ise şunları söyledi: "Sağlıklı gıdaların yanı sıra özel içeceklerimize de büyük ilgi var. Sabah günaydın içeceği ve yatmadan önce içilecek içeceklerimiz mevcut. Özel olarak ithal ettiğimiz bir biberden yapılıyor. Bu içecek bir yandan metabolizmamızı hızlandırıyor. Ayrıca balkabaklı magnolia gibi diyet tatlılarımız da mevcut. Kesinlikle şeker kullanmadık. Şeker yerine bal, elma suyu ve hurma özünü kullanıyoruz. Dışarıdan hazır hiçbir gıda almıyoruz. Ürünlerimizin tamamı bizim imalatımızdır. Corona virüs salgını bizlere hijyenin yanı sıra beslenmenin de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Ayrıca işyerimizdeki hijyene çok önem veriyoruz. O2'yi O3'e çevirerek ortamı daha steril hale getiriyoruz. Ozon makinesi ile meyve ve sebzelerimizi de yıkıyoruz. Bu sayede üzerinde hiçbir kalıntı kalmıyor. Bunların yanı sıra menüleri günlük olarak hazırladığımız için tazeliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Kurye gelip tam saatinde yiyecekleri danışanlarımıza ulaştırıyor. Yiyecekleri paketlerken hijyen kuralları çerçevesinde işlem yapıyoruz. Bu konuda danışanlarımızın aklında hiç bir soru işareti kalmasın. Her şeyin başında sağlık geliyor. Sağlık için de beslenme çok önemli. Herkesin buna çok dikkat etmesi lazım."

Cumhuriyet Mah. Araba Yolu Cd. No: 118/1 Sarıyer

GSM: 0554 625 68 31

www.dietchef.com.tr

SARIYER POSTA GAZETESİ