Düğünler birbirini seven insanların kavuştuğu en güzel ve en mutlu günlerdir. Gelin ile damat arkadaşları ve akrabalarının huzurunda yeni bir hayata adım atarlar. Bu özel günde gelin kadar damadın da şık olması gerekir. Erkeklerde şıklık hiç şüphesiz takım elbiseden geçiyor. "Alt tarafı bir takım elbise." deyip geçmemek gerekiyor. Damatlık seçerken dikkat edilmesi gereken birçok nokta var.

Gelinliklerin sayılamayacak kadar çok modeli olmasına rağmen damatlık modelleri ufak farklılıklar dışında genelde aynıdır. Son yıllarda artan renk seçenekleriyle sıra dışı bir damatlık tercih edebilirsiniz. Yeşil, mavi hatta bordo renginde bile damatlık üretilmektedir. Klasik tarzında olabileceği gibi spor ayakkabıyla kombinlendiğinde sportif tarza da damatlar ortaya çıkmaktadır.

Damatlık Seçerken Vücut Tipi Çok Önemlidir

Damatlık seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli detay vücut tipidir. Vücudunuzun tipine uygun damatlık seçmediğiniz takdirde en kaliteli takım elbiseyi giyseniz dahi fiyasko bir görüntü ortaya çıkacaktır. Zayıf ve uzun boylu erkekler dar kesim damatlık tercih etmekten uzak durmalıdır. Çünkü bu kesim onları olduğundan daha sıska gösterecektir. Biraz fazla kiloya sahip erkekler kesinlikle koyu renk damatlık giymelidir. Göbek bölgesindeki fazlalıkları saklamak isteyenler için kuşak kurtarıcı olacaktır.

Damatlık seçerken dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğeri düğünün yapılacağı mekandır. Kır düğünü yapılacaksa daha açık renkler ve daha rahat kumaşlardan üretilmiş takım elbiseler tercih edilmelidir. Lüks ve şatafatlı bir salonda düğün yapılacaksa mutlaka smokin giyilmelidir. Gelinliğin renk tonu da damatlık seçerken önemli olan noktalardan biridir. Gelin ve damat beyaz renk giyeceklerse renk tonları aynı olmalıdır. Aksi takdirde ortaya hoş olmayan bir görüntü çıkar.

Her Mevsim İçin Ayrı DamatlıkRengi

Hangi mevsimde düğün yapılacağı damatlık rengine karar verirken belirleyici olacaktır. Sonbaharda gerçekleşen düğünlerde kahverengi tonlarından bir damatlık tercih edilebileceği gibi kış düğününde siyah, lacivert ya da gri takım elbise giyilmelidir. Yaz ve ilkbahar mevsimlerinde krem ve mavi gibi daha açık renklerde damatlık giyilebilir. Ayrıca düğün konseptine uygun olarak pantolon askısı aksesuar olarak kullanılabilir. Birçok damatlık modelinin bulunduğu NevçarşıAVM düğün öncesi uğramanız gereken mekanlardan biridir.

Damatlık satan mağazaları incelemek için https://nevcarsiuskudar.com/ sitesinde bulunan mağazaları inceleyebilirsiniz.