Türkiye’deki eğitim sektörüne yön veren Dünya Çocuk Akademisi, çağın gerekliliklerine uygun eğitim anlayışının yanı sıra gerçekleştirdiği sportif ve sosyal faaliyetler ile çocukları sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlıyor.

Profesyonel ve alanında uzman kadrosu ile Türkiye’nin geleceği olan çocuklara eğitim veren Dünya Çocuk Akademisi, sağlıklı ve sosyal bireyler yetiştirmeye devam ediyor. Bünyesinde birçok spor dalı ile ilgili sınıfı bulunan eğitim yuvası, aynı zamanda sosyo-kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapıyor.

“HER ÇOCUK YÜZMELİ”

Yüzme Hocası Salif İsaoğlu, “İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde eğitimimi tamamladım. Alan uzmanlığımı da yüzme dalında aldım. Daha önce ENKA, Bahçeşehir ve Işık okullarında görev yaptım. Dünya Çocuk Akademisi’nde de yaklaşık 1 yıldır eğitmenlik yapıyorum. Burada 1 yaşındaki çocuklardan itibaren 10 yaş gruplarına kadar Pazartesi hariç her gün eğitim veriyoruz. Fakat 1 yaşındaki çocukları ebeveynleri ile alıyoruz. 2 yaşındaki çocuklara öncelikle oyunlar oynatıyoruz. Çünkü oyun çağındaki yavrularımızın tam anlamıyla kas ve iskelet yapıları gelişmemiş oluyor. Buradaki asıl amacımız eğlenerek öğrenmelerini sağlamak. Bazı şeyleri oynayarak öğreniyorlar. Bu yaş grubundaki çocuklara oyun olmadan bir şeyler öğretmek çok zor. Çocuklar yaptıkları aktivitelerden sıkılmaya çok meyilli. Biz de eğitim ile eğlenceyi bir arada sunuyoruz. Her şeyden önce bizim için güvenlik olmazsa olmazımız. Bu kapsamda havuz kurallarını öğretiyoruz. Hem sağlıkları hem de spor yapmaları için bu çok önemli. Havuz hijyeni ile bizzat ben ilgileniyorum. İnsan sağlığı açısından suyun temiz olması gerekiyor. Ayrıca eğitim verirken onun hayatına dokunabilmek de çok kritik. Verdiğimiz bilgiler kapsamında suyun üzerinde durabilme, nefes alıp-verme, suya ayak vuruşları gibi temel kriterleri öğreniyorlar. Gelen bazı çocuklar ilk başlarda suya girmeye korkuyor. Bu korkuyu yenmeleri için havuz ortamını görmesi, tanıması gerekiyor. Buraya gelen her çocuk eğitim sonunda yüzmeyi öğreniyor” diye konuştu.

ÇOCUKLAR DOĞRU NEFES ALMAYI ÖĞRENİYOR

Yoga Öğretmeni Melis Gence, “Yoga ile 2008 yılında tanıştım. O dönemde yurtdışında yaşıyordum. İlk başlarda spor olarak yapıyorken, 2014 yılında işin felsefesi ile yakından ilgilendim. Açıkçası bu yönü beni daha çok içine çekti. Yaklaşık 6 yıl hocalardan eğitim alarak yoga hayatım devam etti. 2014 yılında ise yurtdışı onaylı ve tüm dünyada geçerli olan sertifikamı alarak yoga eğitmenliğine başladım. Ardından bebek beklerken hamile yogası ilgimi çekti. Bu alan üzerine de uzmanlaştım. Çocuğum dünyaya geldikten sonra da çocuk yogası üzerine çalıştım. Daha önce çeşitli stüdyo ve okullarda görev aldım. Aslında benim uzmanlık alanım nefes teknikleri. Doğru nefes almak çok önemli. Çocuk 1 yaşına kadar doğru nefes alıyor. Yıllar geçtikçe bazı etkenlerden dolayı bu sona eriyor. Biz de 2 ile 10 yaş arasındaki çocuklara bu konuda eğitimler veriyorum. Tabi bunu da çeşitli oyunlar ve hikayeler eşliğinde yapıyoruz. Ebeveynler hafta sonu aile yogası adı altındaki aktivitelerimize katılıyorlar. Bu sayede çocuklarıyla eğlenceli vakit geçiriyorlar. Aralarında çok güzel bir iletişim oluyor” ifadelerini kullandı.

KAYDI OLMAYANLARA MÜJDE

“Dışarıdan gelen öğrenciler ile ilgili faaliyetlerimiz de bulunuyor” diyen Gence, “Hafta içi saat 17.30 ile 20.00 hafta sonu ise akşam 16.30’a kadar yoganın da içerisinde bulunduğu bale, basketbol, yüzme, yetişkinler için fonksiyonel antrenmanlar ve fit kids gibi birçok spor dalı ile ilgili eğitimler veriyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR OKULA DAHA KOLAY ADAPTE OLUYOR”

Oyun grubu Öğretmeni Bircan Taşçı, “Üniversiteden ön lisans programı mezunuyum. Ayrıca oyun terapisti eğitimleri aldım. Eğitim durumum nedeniyle çocuklara daha verimli olacağımı düşünerek oyun grubunda öğretmenlik yapıyorum. Bu alanda yaklaşık 11 yıllık bir deneyimim var. Çocuk Akademisi’nde ise 4 aydır görev yapıyorum. Buradaki oyun grubu da benim ile birlikte faaliyete geçti. Buraya gelen çocukların yaşlarını dikkate aldığımızda onlar için oyunun ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Biz de bu bağlamda oyunlar eşliğinde eğitim veriyoruz. Birçok alanda olduğu gibi biz de eğlenerek öğretiyoruz. Genellikle hareketli oyunları oynatmaya çalışıyoruz. Hareketten sonra pasife geçiyoruz. Çünkü çocuklar dinlenmeli ve artık dikkatlerini toplamalılar. Çocukların motivasyonunu sağlamak ve en üste çıkarmak adına branş dersi olarak jimnastik veya yoga eğitimi alıyoruz. Ardından kendi sınıfımıza geçiyoruz ve birlikte görsel sanatlar yapıyoruz. Bunların yanı sıra fen-doğa etkinlikleri ve deneylerimiz oluyor. Bizim grubumuzdaki etkinlikler annelerin katılımı ile yapılıyor. Bunların içerisinde 12-18, 18-24 ve 24-36 ay grupları bulunuyor. Fakat çocuk 24 aylık olunca hazır olduklarını hissediyoruz ve kreş bölümüne geçmelerini öneriyoruz. Aslında bunu biraz da okula ön hazırlık olarak düşünebiliriz. Bu kapsamda 4 tane yavrumuzu kreş bölümüne gönderdik. Bu sayede okulu, öğretmeni ve çevreyi tanıma fırsatı buluyorlar. Ortama daha kolay adapte oluyorlar. Ayrıca bize gelip ders ve sınıf ortamını görmek isteyen öğrenci ile velilerini misafir ediyoruz. Daha sonra isterse kayıt yaptırabiliyor” dedi.

TAŞÇI’DAN AİLELERE KRİTİK UYARI

Taşçı, ailelere şu uyarıda bulundu: “Ebeveynli oyun grupları çocuklarda ciddi anlamda gelişim sağlıyor. Özellikle anneler dış dünya ile bağlantılarını koparıp çocuğuyla kaliteli saatler geçirebiliyor. Aralarındaki iletişim çok kuvvetli oluyor. Ben burada sadece rehber ediciyim. Grubumuzdaki çocukların 2 tanesi hariç, diğerleri hep anneleri ile geliyor. O iki çocuk da anneannesi ile etkinliklerde yer alıyor. Kurulan o bağ sayesinde çocuk okula daha çok güven sağlıyor. Ailelere oyun grubunu deneyimledikten sonra çocuklarını göndermelerini tavsiye ediyorum. Aksi halde travmaya neden olabilir.”

“ÇOCUKLARA İŞBİRLİĞİ VE YARDIMLAŞMA BİLİNCİ AŞILIYORUZ”

Basketbol Hocası Simge Eğretli ise şunları söyledi: “Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Fakültesi mezunuyum. Temmuz ayından bu yana Çocuk Üniversitesi bünyesindeyim. Beden eğitimi, spor etkinlikleri, jimnastik ve basketbol derslerine giriyorum. Burada  15 aylık ile 4 yaş aralığındaki çocuklara eğitim veriyorum. Bizim amacımız öncelikle çocukların sosyal aktiviteler arasında yer almasını sağlamak. Çünkü spor her yaştaki insan için çok önemli. Sağlıklı yaşamın yanı sıra çocuklara işbirliği ve yardımlaşma bilinci aşılıyoruz. Derslerimiz Pazartesi, Salı ve Cuma günleri oluyor.”

Ağaoğlu Maslak 1453 A-1 Blok Sarıyer

0850 303 03 28 - 0212 924 93 46

www.dunyacocukakademisi.com

İnstagram: dcamaslak

SARIYER POSTA