10 yıllık eğitimci olan Leyla Gamze Özbek tarafından kurulan Mavi Masal Anaokulu, ‘Çocuğa dair her şey’ sloganıyla geleceğin başarılı ve mutlu bireylerini yetiştiriyor.

Mavi Masal’ın kuruluş hikayesini gazetemize anlatan kadın girişimci Leyla Gamze Özbek, “2004 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldum. İlk olarak Ankara’da görev yaptım. Ardından eş durumu dolayısıyla İstanbul’a geldim. 10 yıldır eğitim sektörünün içerisinde yer alıyorum. Öncelikle ben bir anneyim. Mavi Masal’ın yolculuğu anne olduğum gün başladı. Çünkü sadece analığı tatmış biri, tüm çocukları kucaklayacak kadar cesurdur. Mavi Masal, büyük oğlumun hayatımıza katılmasıyla birlikte kurmaya başladığım hayallerimin adıydı. Gördüğüm her mavi kadar huzurlu, gördüğüm her mavi kadar aydınlık ve ona okuduğum her masal kadar güzel” dedi.

Dogmatizmden uzak, pragmatik eğitim

Dogmatizmden uzak, pragmatik eğitim Mavi Masal’da tüm çocukların hak ettiği aydınlık, pırıl pırıl bir geleceğin ilk adımları olduğunu belirten Kurucu Leyla Gamze Özbek, “Burada dogmatik bilgilerden uzak pragmatik bir eğitim yaklaşımını benimsemiş uzman bir öğretmen kadrosu var. Yaparak yaşayarak öğrenme, özgür öğrenim ortamları var. Kurum olarak, miniklere hitap eden ‘Montessori’ eğitim yaklaşımını benimsedik” şeklinde konuştu.

“Kendi masallarını nasıl yaşayacaklarını öğreniyorlar”

Özbek, Mavi Masal’da GEMS yaklaşımı etkinlikleriyle eğitim verdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Kurumumuzda GEMS fen ve doğa, GEMS eğlenceli bilim, GEMS neşeli matematik eğitimlerimiz var. Çocuklar bu eğitimlerle; ilk deneylerini gerçekleştirip, bilgiye ulaşmanın, başarmış olma hissinin getirdiği özgüvene sahip oluyorlar. Burada ilim irfanın önemini daha küçücük yaşlarında kalbine kazıyan öğrenciler yetiştiriyoruz. Hedefimiz geleceğin çözüm odaklı, yapıcı, başarılı, tuttuğunu koparan kaşiflerini, bilim insanlarını, kendini gerçekleştirmiş mutlu bireylerini bu ülkeye kazandırmak. Burası Mavi Masal ve burada kendi masalını nasıl yaşayacağını adım adım öğrenen körpecik ana kuzuları var.”

Çocukların kendi masalına kanat çırpmasını hedefliyor

Mavi Masal Anaokulu’nun temelini şefkatin oluşturduğunu söyleyen Özbek, “Mavi Masal Anaokulu sevgiye, şefkate ve güvene dayalı hijyenik bir eğitim kurumudur. Çocukların kendi evlerindeymiş gibi rahat hissedebileceği, aynı zamanda bir eğitim kurumundan alabileceği en iyi eğitimi hedefliyoruz. Mavi Masal Anaokulu, her çocuğun kendi masalına kanat çırpmasını hedefliyor. Özgür ve yaratıcı düşünmeyi, kendi olabilmeyi, kendiyle barışık olabilmeyi, yeteneklerini fark edip ona göre yönlendirme yapabilmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Özbek’ten anaokulu uyarısı

“Sarıyer’de çok sayıda anaokulu var, fakat bazıları çocuklar için uygun ortamı sağlayamıyor” diyen Özbek, “Burada ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor. Biz birçok eğitim sistemini alarak harmanlamış bir anaokuluyuz. Eğitimin en iyi, en kaliteli ve en eğlenceli yanlarını tercih ediyoruz. Sistemin bazı sıkıcı yanları olabiliyor. Burada Rusça, İngilizce eğitim, beden eğitimi veya jimnastik devreye giriyor. Kısacası çocuklar eğlenerek öğreniyorlar. Eğitimde eğlence olmazsa bu yaştaki çocukların öğrenmesi zor olabiliyor” dedi.

Mavi Masal’da İngilizce eğitim önceliği

Özbek, İngilizce eğitim ile ilgili şu bilgileri verdi: “English Kids Akademi ile her ay düzenli olarak çalışıyoruz. Oradan anaokulumuza koordinatörler geliyor. Kurumumuzda çalışan öğretmenlerimizin tamamı İngilizce biliyor. O koordinatörler hocalarımıza bildikleri İngilizceyi çocuklara nasıl öğreteceklerini anlatırlar. Daha sonra her ay öğretmenlerin ve çocukların kontrolünü sağlıyorlar.”

Ferahevler Mah. Önceler Sok. No:2 Tarabya

İletişim: 0546 588 02 36 - 0212 299 45 30