Bilim, matematik, felsefe ile teknolojiyi günlük hayatıyla bağdaştırabilen, düşünen ve sorgulayan çocukların yetişmesine katkı sunan Aristo Kafe ve Atölye, yoğun iş temposundan ve şehir karmaşasından uzaklaşmak isteyen ailelerin gözde mekanı oldu.

Özellikle yaz aylarında okulların kapanmasının ardından çocuklarının sosyalleşmesini ve güvenli bir ortamda eğlenerek öğrenmesini arzulayan ebeveynler, birbirinden eğlenceli atölyelerin yapıldığı Aristo Kafe ve Atölye’ye yoğun ilgi gösteriyor.

Her ayrıntıyı düşündüler

İşletme sahibi Filiz Turanlı, kendisinin de bir anne olduğunu ve bu durumun Aristo Kafe ve Atölye’yi açmasında önemli bir etken olduğunu söyledi. Turanlı, “Oldukça zengin içerikli kitap alanımız var. Aristo Çocuk Kitabevi’nin 36 çocuk kapasitesi ve 2 bin 500 Türkçe kitabı ile 100 tane İngilizce, Almanca kitap bulunuyor. Ayrıca buraya gelen velilerimiz, dinlenip yemeklerini yerken, çocuklar da güvenli bir ortamda öğretmenler eşliğinde çeşitli atölyeler yapıyor. Aristo Kafe’de içinde katkı maddesi olmayan her şeyi barındırmak istedik. Sıfır katkı ve gluten prensibiyle yola çıkıp gerçek salep ve baldan üretilmiş Baldo dondurmasını, ev yapımı limonatadan, en kaliteli kahve ve çaylardan mahrum kalmamaları bizim için çok önemliydi. Bunların yanı sıra hafta içi ve hafta sonu aileleriyle birlikte mekanımıza gelen misafirlerimize bahçemizde kahvaltı hizmeti de sunuyoruz. Doğum günü ve parti evi gibi farklı özel günlere de ev sahipliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Velilere özel atölye imkanı

“Yaz kurslarımız ve yetişkinlere hitap eden atölyelerimiz de mevcut” diyen Turanlı, “Bazı veliler, çocuklarıyla birlikte vakit geçirmek adına atölye etkinliklerine katılıyor. Yakın bir zamanda parfüm atölyemiz olacak ve kokuları kendileri tasarlayacaklar. Yine kısa bir süre sonra çanak, çömlek atölyesi yapılacak. Veliler, çocuklarıyla birlikte buna benzer atölyelere katılabiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Kendilerini evlerinde gibi hissetmeliler”

Aristo Kafe ve Atölye’nin misyonunu anlatan Turanlı, “Bizim önceliğimiz buraya gelen çocukların güvende olmaları. Özellikle bu konuya çok önem veriyoruz. Bu sayede velilerde çocuklarını Aristo Kafe ve Atölye’ye gönül rahatlığıyla getirebiliyorlar. Aynı zamanda konforları ve rahat olmaları da son derece önem arz ediyor. Hem çocuklar hem de veliler kendilerini evlerinde gibi hissetmeliler. Tüm bunlar içinde her türlü ayrıntıyı düşündük” dedi.

“Aileler gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edecekler”

Turanlı, sözlerini şöyle tamamladı: “Bazı site ve Kilyos’taki beach işletmeleriyle görüşme halindeyiz. Buralarda da hizmet vereceğiz. Anne ve babalar vakit geçirirken çocuklarını bize emanet edecekler. Ayrıca Ekim ayından itibaren ünlü karikatürist Yalvaç Ural ile seminerlerimize başlıyoruz. Görüştüğümüz farklı isimler de var. Kendileri gelip çocuklara ve velilere seminer verecek.”

Zekeriyaköy Mah. Pelikan Evleri Yolu Sok. No: 6/2 Sarıyer

İletişim Tel: 0543 274 78 60 - 0553 116 13 13

İnstagram: aristococuk

Facebook: aristococuk

Twitter: cocukaristo

www.aristococuk.com