Her biri ayrı bir anlam ifade eden çiçekler, sevince de kedere de ortak olabiliyor. İşte, kimi zaman cenaze merasimlerine kimi zaman düğün ve açılışların anlamı olan çiçek seçimi için önemli bir uyarı!
Duyguları anlatmanın en etkili yolu çiçekler…  Sevincimizi, kederimizi, doğumu, ölümü işte bu çiçeklerle anlatabiliyoruz! Özel günlerde kapısını aşındırdığımız çiçekçilerden Sarıyer’de 23 senedir çiçekçilik yapan ve Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Yönetimi’nde de bulunan Selma Çiçek Galerisi’nin sahibi Selma Çatak, çiçek almak isteyenlere, “Kime ve nereye çiçek göndereceğinizi doğru belirleyin ki, çiçekçiniz size doğru çiçeği versin.” tavsiyesinde bulundu.

ÇİÇEĞİN NEREYE VE KİME GİDECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Çiçeklerin dili olduğunu vurgulayan Selma Çatak, “Kırmızı gül sevgiyi, pembe gül arkadaşlığı, gelin çiçeği mutluluğu temsil eder… Her bir çiçeğin ayrı bir dili var. Ayrıca düğün, nişan, açılış, resmi tören ve cenaze törenlerine gidecek çiçeklerin her biri ayrı seçilmeli. Eğer bize çiçeğin gideceği yer ve kişi doğru verilirse,  ona en uygun çiçeği seçeriz. Çiçekçilerine güvensinler.  Mesala, kız istemeye giderken, söylemiyorlar. O zaman yanlış çiçeği götürüyorlar. Çiçeğin nereye gideceği, kime gideceği çok önemli.”diye konuştu.

 23 YILLIK TECRÜBE…

Davet, süsleme, düğün, nişan, bebek odası, hastane odası ve her türlü çiçek süsleme organizasyonlarının inceliklerinden bahseden Çatak, “1994 yılından beri çiçekçilik yapıyorum. Uzun zamandır aynı yerde Sarıyer’de uzman kadromuzla çiçekçilik ve organizasyon hizmetleri sunuyorum. En sevinçli günlerde ve kederli günlerinde insanların yanında hazırladığımız çiçeklerle oluyoruz. O anları en iyi şekilde anlatmamız lazım. Bu yüzden yaptığımız iş çok önemli, çok önemsiyoruz. Türkiye Çiçek Süsleme Yarışması’nda 2.’lik ödülü aldım. Çiçek süslemelerinde bir çok plaket ve ödüllerimiz var. Türkiye Çiçekçilik Federasyonu yönetiminde yer alıyorum. 23 yıllık tecrübeyle birlikte bütün bunlar işimizi yaparken bize kolaylık sağlıyor.”ifadelerini kullandı.

HER DUYGUYA HİTAP EDİYORUZ

Ürün yelpazesinin oldukça geniş olduğunu vurgulayan Çatak, yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı: “Her türlü bitki bizde mevcut, çiçeklerimiz çok çeşitli, peyzaş işleri de yaptığımız için ürün yelpazemiz oldukça geniş! Bitki serası, bitki köşesi, orkide, ithal yapaylarımız var. Aloe Vera cilt ürünlerimiz var. Aloe Vera bitkisi biliyorsunuz cilde faydalı bir bitki. Mezar üstü çiçekleri, nehirli bonsai, sukulent çalışması, terarüm (Kaktüs) çalışmaları yapıyoruz. Kız istemeye giderken çiçek alanlar için çikolata süslemesi bizden. Gerek yurt içi gerek yurt dışında olsun adrese teslim çiçek, buket, çelenk ve hür türlü bitki siparişlerini gönderiyoruz. Resmi açılış, özel açılış, şirket, firma, fabrika kuruluşları, işletmelerin özel organizasyon süslemesi, sahne süslemesi, gelin arabası süslemesini yapıyoruz. Üzüntüye, sevince her duyguya hitap ediyoruz.”

İletişim:

Şehit Mithat Yılmaz CD. No: 56 Sarıyer

Tel: 0212 218 59 26-0212 322 06 10

GSM: 0507 287 48 40

 

Haber/Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com