İş Güvenliği Kanunu'na göre firma sahiplerinin işyerlerinde, personel soyunma dolabı bulundurmaları gerekir. Çalışanlara ait giysilerin ve şahsi eşyaların temiz bir alanda muhafaza edilmesi için birçok model üretilir. Metal soyunma dolabı seçeneklerinin en ve boy ölçüleri değişkenlik gösterir. “Soyunma dolabının ölçüleri nelerdir?” konulu yazımızda modellerimizin üretim aşamalarını en ince ayrıntısına kadar ele aldık. Ürünleri konumlandırmak istediğiniz alanların ebatlarını belirterek soyunma dolabı üreten firmalara sipariş verebilir ya da projelendirme yapılmasını isteyebilirsiniz.

Soyunma Dolabı Ölçüleri ve Özellikleri

İşyerlerinde ve toplu hizmet sektörlerinde bulundurulan personel soyunma dolapları, sosyal aktivitelerin gerçekleştiği pek çok tesiste de kullanılır. Zengin ürün çeşitliliğine sahip koleksiyonlar dikkate alındığında, ihtiyaçlarınıza cevap veren birçok modelin olduğunu görebilirsiniz.

Standart tasarımlı ölçü kalıplarına göre imal edilen ürünlerin yanı sıra belirlediğiniz ölçüler doğrultusunda özel siparişler de oluşturma olanağınız bulunur.

Eni 41 cm, 67 cm, 90 cm, 100 cm, 120 cm olan ve yüksekliği 198 cm’ye kadar değişen dolap seçenekleri mevcuttur. Ayrıca çelik personel dolabı tasarımlarının derinlikleri genellikle 36 cm veya 40 cm gibi ölçülere sahiptir.

Şık ve fonksiyonel ürünler, kullanıcılarınızın eşyaları için hijyen sağlayan özelliklerle donatılır. Modelleri kapak kısımlarında tekli ya da ikili havalandırma panjurları yerleştirilir. Böylelikle farklı yapılardaki eşyaların rutubete maruz kalması ve istenmeyen koku oluşumları önlenir. Çelik personel dolabı alternatiflerinde hem ayaklı hem de ayaksız ürünler yer alır. Ayarlanabilir pingo ayaklı soyunma dolabı stillerinin yanı sıra çelikten üretilen sabit ayaklı ürün tasarımları da oldukça kullanışlıdır.

Modellerin üretiminde hem ergonomik hem de fonksiyonel kullanım imkânı sunmasına özen gösterilir. Çalışanlarınızın ya da faaliyet alanınıza dahil olan kullanıcılarınızın forma, elbise, iş önlüğü, yelek, mont gibi kırışmaması gereken kıyafetleri için dolapların içerisine askılıklar monte edilir. Cüzdan, çanta, ayakkabı, iş gözlüğü, baret, havlu, matara gibi birbirinden farklı eşyalar için geniş ölçülü raflar elverişlidir. Klasik tasarımların yanı sıra Z tipi çelik soyunma dolabı ölçüleri de beklentilerinize uygun şekillendirilir.

Sağlam ve kaliteli giysi dolaplarını, askeriye, okul ve yurt gibi alanlarda da güvenle tercih edebilirsiniz. Soyunma dolabı imalatı yaparken hem renklerin yansıttığı enerji hem de görsel zarafet göz önünde bulundurulur. Dekorasyon stilinizin detaylarına eşlik eden tonları ya da kombine renkleri yansıtabilmeniz için hâkî, gri, beyaz, kırmızı, sarı ve mavi gibi birçok ürün özenle hazırlanır. Bu sayede gövde ve kapak kısımlarında kontrast tonların uygulandığı tasarımları da değerlendirebilirsiniz. Personel dolaplarında gömme, asma ve dijital kilit sistemleri öncelikli tercihtir. Böylece özel eşyalarınızı gönül rahatlığıyla dolap içerisine yerleştirmeniz olanaklıdır.

Altılı Soyunma Dolabı Ölçüleri:

* EN: 97 Cm

* DERİNLİK: 36 Cm

* YÜKSEKLİK: 200 Cm

* KAPI GENİŞLİĞİ: 27 Cm

* KAPI YÜKSEKLİĞİ: 89,5 Cm

* BÖLÜM İÇ DERİNLİĞİ: 36 Cm

* DOLAP GÖZ SAYISI: 6

* KAPI AÇILMA DERECESİ: 90

* GÖVDE MALZEMESİ: ÇELİK SAÇ

* GÖVDE BOYA: ELEKTROSTATİK TOZ BOYA

* GÖVDE RENGİ: RAL 7035 ( KIRLI BEYAZ)

* KİLİT MEKANİZMASİ: HER KAPI İÇİN 1 ADET ASMA KİLİT MODÜLÜ

* ÜRETİCİ FİRMA ve MARKA : GÖKERLER ÇELİK

Dörtlü Soyunma Dolabı Ölçüleri:
 

EN: 80 Cm

DERİNLİK: 40 Cm

YÜKSEKLİK: 200 Cm

KAPI GENİŞLİĞİ: 33,7 Cm

KAPI YÜKSEKLİĞİ: 89,5 Cm

BÖLÜM İÇ DERİNLİĞİ: 40 Cm

DOLAP GÖZ SAYISI: 4

KAPI AÇILMA DERECESİ: 90

GÖVDE MALZEMESİ: ÇELİK SAÇ

GÖVDE BOYA: ELEKTROSTATİK TOZ BOYA

GÖVDE RENGİ: RAL 7035 ( KIRLI BEYAZ)

KİLİT MEKANİZMASİ: HER KAPI İÇİN 1 ADET ASMA KİLİT MODÜLÜ

ÜRETİCİ FİRMA ve MARKA: GÖKERLER ÇELİK

Üçlü Soyunma Dolabı Ölçüleri:
 

· EN: 97 Cm

· DERİNLİK: 36 Cm

· YÜKSEKLİK: 175 Cm

· KAPI GENİŞLİĞİ: 27 Cm

· KAPI YÜKSEKLİĞİ: 156 Cm

· BÖLÜM İÇ DERİNLİĞİ: 36 Cm

· DOLAP GÖZ SAYISI: 3

· KAPI AÇILMA DERECESİ: 90

· GÖVDE MALZEMESİ: ÇELİK SAÇ

· GÖVDE BOYA: ELEKTROSTATİK TOZ BOYA

· GÖVDE RENGİ: RAL 7035 ( KIRLI BEYAZ)

· KİLİT MEKANİZMASI: HER KAPI İÇİN 1 ADET ASMA KİLİT MODÜLÜ

ÜRETİCİ FİRMA ve MARKA: GÖKERLER ÇELİK
 

Ölçüler Gökerler Çelik Soyunma Dolabı İmalatçısından Alınmıştır:

Soyunma Dolabı Tasarımında Önem Verilen Hususlar

Soyunma dolabı metal malzemeden üretildiği için dayanıklı yapıya sahiptir. İşyerlerinde, kurum ve kuruluşlarda, sosyal mekânlarda sıkça kullanılan modeller sayesinde hem giysilerin hem de kişisel eşyaların özenle muhafaza edilmesine imkân verebilirsiniz. Metal giysi dolapları arasından seçim yaparken birtakım noktalara öncelik vererek verimli sonuçlar almanız mümkündür.

Ağır ya da hacimli eşya ve aksesuarları rahatlıkla yerleştirebileceğiniz rafların üretiminde 6 mm ilâ 12 mm arasındaki DKP sacları kullanılır. Bu sayede uzun ömürlü kullanım avantajı sağlayan modelleri, işletmenize kazandırma avantajınız olur.

Soyunma dolabı modellerini tasarlarken; en, boy, derinlik ölçülerinin kullanıcıların gereksinimlerine cevap veren nitelikte olmasına dikkat edilir. Kapı ve raf sayısını göz önünde tutarak metal dolapların hem yükseklik hem de genişlik bakımından mekânınıza uygun olması sağlanır.

Soyunma dolabı 2’li, 3’lü, 6’lı, 9'lu ve daha farklı sayıda bölmelerden oluşur. Ürünleri her birinde kapı açılım ölçüsü standart 90 derecedir.

Metal personel dolabı çeşitlerinin bakım işlemlerini kolaylıkla yapmanız için uygun teknolojiler kullanılır. Bunun için uygulanan elektrostatik toz boya yöntemi, çelik dolapları kir, toz, nem ve ısı gibi birçok çevresel faktörlere karşı oldukça dirençli hale getirir.

Kaynak: https://www.gokerler.com/