Pet Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güntekin Köksal, İstanbul Boğazı'nda ikinci yalısını satın aldı. Büyükdere'de Abdülmecit'in oğluna yaptırdığı yalıyı alan Köksal, ikinci yatırımını ise bu yalının hemen yan tarafında bulunan komşu yalıya yaptı.
Petrol sektörünün öncü gruplarından Pet Holding'in yönetim kurulu başkanı Güntekin Koksal, İstanbul Boğazı'ndaki ikinci gayrimenkulünü aldı. Köksal, İstanbul Sanyer'de yer alan ilk yalısını beş yıl önce satın almıştı. Koksal Ailesi'ne restorasyonu ve döşemeleri de dahil 10 milyon dolara mal olan ilk yalının ardından, ikinci yalı ise 2 milyon dolar bedelle satın alındı.

yalo wBüyükdere Fuat Paşa Oteli'nin hemen yanında yer alan, altı dükkan olarak üstü ise konaklama için yapılan bu yapının tarihi ve kime ait olduğu konusunda net bir bilgi yok. Güntekin Koksal, bu konuyla ilgili olarak uzman kişilere araştırma yaptırdığını söylüyor. Henüz çok yeni alınan bu yapıyı aslına uygun şekilde restore etmek üzere çalışmaya başlayacaklarını kaydeden Koksal, burayı da kızlarının ikamet etmesi için aldığını ifade ediyor.

Güntekin Koksal, petrol ağırlıklı olmak üzere mermer ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren Ankara merkezli Pet Holding'i, yönetim kurulu başkan yardımcısı eşi Pınar Koksal ile birlikte yönetiyor. Beş yıl önce aldıkları ve yeni yerleştikleri yalıda bizi ağırlayan Güntekin Koksal ve eşi Pınar Koksal, artık İstanbul'da daha fazla vakit geçireceklerini söylüyor.

AbdulazizABDÜLMECİT'TEN KALMA

1835 yılında Osmanlı padişahı Abdülmecit'in oğlu için yaptırdığı ilk yalıya aslına uygun yapılan restorasyonun ardından henüz yeni yerleş tiklerini kaydeden Güntekin Koksal, yalının toplam alanının 650 metrekare olduğunu anlatıyor. Pınar Köksal'ın ailesinden kalma tarihi objeler, halılar ve Ankara'daki resim koleksiyonunda yer alan tabloların bazılarını bu yalıya taşıdıklarını kaydeden Koksal, oturdukları yalının eski fotoğraflarından oluşan bir albüm hazırladıklarını kaydediyor.

Ankara merkezli Pet Holding daha ziyade maden ve petrol alanındaki çalışmalarıyla adını duyurmuş olsa da ailenin çok önemsediği alanlardan biri de arsa geliştirme işi. Ailenin kızlan Ayşe Köksal'a emanet ettiği gayrimenkul sahasında 100 milyon dolara yakın bir varlığı söz konusu. Güntekin Koksal, İstanbul, Ankara, İzmit, Yalova, Datça, Çeşme, Bodrum gibi şehirlerde çeşidi büyüklüklerde arsalara sahip olduklarını, yakın zamanda bu gayrimenkuller üzerinde tasarrufta bulunacaklarını dile getiriyor.