Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, referandum çalışmaları kapsamında CHP ile HDP’nin aynı parti gibi hareket ettiğini iddia ederek, “Bakıyorum HDP’de aynı broşürü asıyor CHP’de. Büyük bir aşk yaşadıklarını görüyorum.”dedi.
16 Nisan referandumuna artık sayılı günler kaldı. Evet ve Hayır destekçileri büyük bir hararetle propaganda çalışmalarını sürdürürken Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, referandum çalışmalarını Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na değerlendirdi. Bayraktar, ‘Hayır’ tarafını savunan CHP ile HDP’nin “Büyük bir aşk yaşadığını” söyledi.

AYNI BROŞÜRLERİ KULLANIYORLAR

Referandum değişikliğinde ‘Hayır’ oyu kullanılması için destek isteyenlerin yürüttüğü çalışmaları eleştiren Ak Parti İlçe Başkanı Bayraktar, “Dikkatimi çeken hususlar var. Sahadaki ‘Hayır’ broşürlerinin kimler tarafından hazırlandığı belli değil. Bakıyorum HDP de aynı broşürü kullanıyor, CHP’de. Aynı broşürü, aynı pankartı asıyorlar. Ben burada büyük bir aşk yaşadıklarını görüyorum. Biz MHP ile birlikte ortak hareket etmemize rağmen MHP çalışmasını ayrı yürütüyor, biz ayrı yürütüyoruz. MHP’nin pankartı,   broşürü ayrı, bizim ayrı. Biz Ak Parti amblemi altında broşürlerimizi pankartlarımızı asıyoruz.”dedi.

NEDEN HAYIR DEDİKLERİNİ BİLMİYORLAR!

Hayır diyenlerin neden hayır dediğini bilmediğini öne süren Ak Parti İlçe Başkanı Bayraktar, “Bu bir parti seçimi değil, bu bir kişi seçimi değil. Bilgi kirliliği var, çarpıtma aldatma, kandırma var. Ama maalesef hayır diyenlerin neden hayır dediğini bilmediklerini görüyoruz. Biz işte bu bilgi kirliliği ile  mücadele ediyoruz.”dedi.

Konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Hacıosman’da ‘Hayır’ çadırını ziyaret etmesini hatırlatan Bayraktar, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız Hayır çadırını ziyaretinde neden ‘Hayır’ dediklerini sordu. Anayasa değişikliğiyle alakalı olmayan sorular sordular. Üçüncü köprünün adına neden Yavuz Sultan Selim ismini verdiniz diye sordular. Arkadan birisi ‘mezhepçilik yapıyorsunuz’ diyor. Tabii buna Cumhurbaşkanımız güzel cevap verdi. ‘18 bin kilometre kare alana hükmeden bir imparatorluğun padişahının ismini verdik’ dedi aynı şekilde ‘Nevşehir’de koskoca Üniversiteye Hacı Bektaş-ı veli ismini de verdik’ dedi. Maalesef bazı siyasi hareketler mezhepçilik üzerinden bir siyaset yapıyor. Kesinlikle tehlikeli, şayet bu ülkede mezhepçilik üzerinden siyaset yapılsaydı bakın orada CHP genel başkanı genel başkan seçilemezdi! Mezhepçilik üzerinden siyaset yapılsaydı yine Sarıyer’de Belediye Başkanı o koltukta oturamazdı.”

SARIYER "HAYIR" DİYOR OLMAZ

Eleştirilerini bir başka tespitle sürdüren Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Sarıyer hayır diyor pankartları görüyorum. Bunu yazan kim? Bunu nasıl açıklayacaksınız. Sarıyer’in hepsi nasıl ‘Hayır’ diyor. Diyelim ki yüzde bir var, Evet diyor. Yüzde biri nasıl siz saymazsınız. Bu bir provakasyondur! Zaten bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyenlerin isteği de bu! Maalesef bir kısım dış güçler ve onların maşaları devrede. İnşallah 16 Nisan’da hem Sarıyer’de hem ülkenin genelinde evet çıkacağını düşünüyorum.  Bu ülkenin yükselmesini istemeyenler var. Allah’ın izniyle bu millet buna müsaade etmeyecektir.”açıklamalarını yaptı.

http://www.sariyerposta.com/