Emirgan’da faaliyetlerini sürdüren PERA ( psikolojik, eğitim, rehabilitasyon akademisi) Emirgan şubesi, özel eğitim ve psikolojik danışmanlığa ihtiyaç duyan ailelere özel stratejik planlama ve ölçümlerle çocukların gelişimlerini takip ediyor. Merkezi konumda müstakil bahçe içerisinde ve harici bin metrekarelik açık hava, spor, oyun alanları ve hobi bahçeleriyle hizmet veriyor.

PERA Emirgan, doğumdan itibaren erken müdahale ve aile eğitimine önem veren sistemleri doğrultusunda aile ve bireyin ihtiyaç duyduğu hizmetleri tek bir çatı altına topladı. Özel eğitime gereksinimli çocukların özellikle down sendromu, otizm ve gelişim geriliği tespit edilen diğer tanılarda yoğunlaştırılmış bütüncül terapi yöntemleriyle hızlı sonuçlar alınıyor. Destekleyici terapi yöntemlerinde ise; duyu bütünleme, ergoteapi, dil terapisi, psikojik danışmanlık sürecinde oyun terapisi, gelişim ve zeka testleri, floortime ve aba eğitim yöntemleri yer alıyor.

Ayrıca ilkokula yeni başlamış veya okul hayatında dersleri konusunda problem yaşayan, okumada yazmada matematikte zorlanan, dikkat konsantrasyon sorunu yaşayan, günlük planlamasını organizasyonunda, arkadaş ilişkilerinde sıkıntı duyan, özgüven problemi yaşan çocuklar için bireysel veya gruplara özel eğitim programları mevcut.

Programlardan ücretsiz yararlanma fırsatı

Rehberlik araştırma merkezi ( RAM) raporu doğrultusunda 8 bireysel ve 4 grup seansını ücretsiz olarak tanısında, yaygın gelişimsel bozukluk, zihinsel engelli ve özel öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar destek programlarından ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Türkiye’nin dört bir yanında her geçen gün hizmet ağını genişleten kurum, PERA (psikololoji - eğitim - rehabilitasyon akademisi) ismiyle yoluna devam ediyor. “Daha çok çocuğun hayatına daha etkili dokunmak” mottosuyla hizmet veren PERA Emirgan şubesi, ilk günden itibaren yurtiçi ve yurtdışında alanında başarılı, çocukları sevgiyle kucaklayan profesyonel kadrosuyla, tüm bilgi birikim ve samimiyetiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

Reşitpaşa Mah. Sezaibey Cad. No: 71 Emirgan

İletişim: (0212) 229 36 75

Facebook: PERA Emirgan

İnstagram: Peraemirgan

www.peraemirgan.com