22 yıldır ikinci el araç sektöründe başarıyla faaliyet gösteren BZM Motors; güven odaklı anlayışı ve uygun fiyatlı araçlarıyla piyasada fark yaratıyor. İlkeli ve güvenilir ticaret anlayışıyla her geçen gün büyüyen BZM Motors’un sahibi iş adamı Kerem Kaya; başarısının sırrını ve sektörün durumunu Sarıyer Posta’ya anlattı. Kaya, ikinci el araç alacak vatandaşlara ise dikkat çekici öneri ve uyarılarda bulundu.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’nin ve döviz kurunun sürekli artış göstermesi, tüketicinin ikinci el araçlara daha fazla yönelmesine neden oluyor. 22 yıldır ikinci el araç sektörde faaliyet gösteren ve güven ilkesiyle her geçen gün büyüyen BZM Motors’un sahibi İş adamı Kerem Kaya, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. BZM Motors’u başarıya taşıyan ilkeleri gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlatan Kaya; ikinci el araç alacak vatandaşlara mağduriyet yaşamamaları için dikkat çeken öneri ve uyarılarda bulundu.
KAYA: İŞİMİZİ LAYIKIYLA YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

BZM Motors’un 1995 yılından beri faaliyet gösteren bir firma olduğunu dile getiren İşadamı Kerem Kaya, “Aile olarak 1985’ten 1995 yılına kadar tekstil sektöründe iş yapıyorduk. O dönem tekstil piyasası Kuveyt krizinden dolayı birtakım sıkıntılar yaşadığı için, iş değişikliği yaparak ikinci el otomotiv sektörüne girdik. Bu sektörde hizmet vermeye Bahçelievler’de başladık. 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir karar aldı. Apartman altı, dükkan altı galeri istemedikleri için bu tarihten sonra İstinye’ye geldik. Kardeşim zaten Yeniköy Motors ile 1998 yılından beri Sarıyer’de hizmet veriyordu. 2008 yılında ise BZM Motors olarak İstinye’deki mekanımıza geçtik. Burada ikinci el araç almak isteyen müşterilerimize hizmet veriyoruz. İşimizi severek ve layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Zaten 1995’ten bugüne kadar sektörde söz sahibi olmamızın ve firmamızın giderek büyümesinin en büyük sebebi, dürüstlükten taviz vermememiz. Ticaretimizi düzgün yapmaya çalıştık ve müşterilerimizi hiçbir zaman üzmedik. Gerçek farkımız da bu” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN HER ŞEHRİNDEN MÜŞTERİMİZ VAR”

“İnsanlar buraya geldikleri zaman güven içerisinde herhangi bir sorun yaşamadan arabalarını alıp gidiyorlar” ifadesini kullanan İş adamı Kerem Kaya şöyle devam etti: “Gerek İstanbul içinden gerek İstanbul dışından her şehrimizden ve her bölgemizden gelen insanlara araba satıyoruz. İnsanlar araba aldıkları zaman öncelikli olarak iş yerine güvenmeleri lazım. Müşteriler karşısındakinin davranışlarına bakarak araba alıyor. Güven duymuyorsa 1000 lira fazla verip başka bir yerden araç satın alıyor. Ama bizi başarılı kılan şey bu güven duygusunu kazanmış olmamız ve arabalarımızı, piyasaya oranla daha uygun fiyattan satmamız.”
GÜVENE DAYALI İLKE, UYGUN FİYATLI ALIŞVERİŞ

BZM Motors olarak araç kiralaması da yaptıklarını dile getiren Kaya, “Kiralamada ortalama 1200 aracımız var. Biz iki türlü kiralama yapıyoruz. Biri günlük kiralama, diğeri firmalara ve kurumlara uzun süreli verdiğimiz kiralama. Vakıf Yatırım, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi kurumlarda kiralık araçlarımız var. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise bir ofisimiz var. Orada turistlere günlük araç kiralaması yapıyoruz. Biz kurumlardaki 12-24 aylık anlaşmalar bittikten sonra o araçlarımızı BZM Motors’a getirip, ikinci el araç almak isteyen müşterilerimize satıyoruz. Ayrıca biz araç kiralama işini yapan adetsel bazdaki en büyük 4-5 firmayla da anlaşmalıyız. Açık artırma veya kapalı zarf usulü tekliflerle o firmalardan toplu araç alımları yapıyoruz. Bu araçları BZM Motors İkinci El Showroomumuz’da son tüketiciyle buluşturuyoruz. Biz araçları toplu bir şekilde uygun fiyattan aldığımız için tüketiciye de uygun fiyatla satıyoruz. Bizde kötü araba yok. Tüketici ne aldığını bilir. Arabanın kilometresini, değişenini, boyasını en ince ayrıntısına kadar ekspertiz raporuyla sunup o şekilde satıyoruz. Ve biz artık şu noktadayız: İnsanlar bize telefon açıp kaporasını yatırıyorlar, araçlarını alıyorlar. Güvene dayalı ilkemizle artık telefonla araç satan bir firma olduk. Şehir dışından bir kişi bize araba almaya geliyorsa boşuna gelmiyor. Bugün internet ortamı var. Bir araba almak istiyorsanız internetten o arabayı inceliyorsunuz, ortalama bir fiyat çıkarıyorsunuz. Ondan sonra satın alıyorsunuz. İnsanlar araçlarımızın ekspertiz raporlarına bakarak, firmamızın geçmişine bakarak ve bu firma beni kesinlikle yanıltmayacak güvenini hissederek bizi tercih ediyorlar. Biz aracımızın satana kadar değil müşterimiz atana kadar arkasındayız” dedi.
“İADE GARANTİLİ ARAÇ SATIYORUZ”

Piyasada iki tür galericinin olduğunu dile getiren Kaya, “Eski yıllarda iyi ve kötü galericiler vardı. Biri ‘Ben malımı satayım. Ne olursa olsun’ diyen galericiydi. Diğeri malı sattıktan sonra da arkasında duran galericiydi. Bu galericiler büyüdü.  Bizim gibi AVM tarzı galeri oldular. Bu bağlamda BZM Motors’un ilkeleri ve hedefleri şu: Biz 1-5 yaş arası otomobil satıyoruz. Krediye uygun, km ve ekspertiz garantili otomobil satıyoruz. Otomobili sattıktan sonra geri alma garantisi veriyoruz. Müşteri bizden otomobili aldıktan sonra 7 iş günü içerisinde araçta bizim söylediklerimizin haricinde herhangi bir şey çıkarsa yol masrafları dahil tüm masrafları ödeyip aracı geri alma garantisi sunuyoruz. Şöyle bir imkan da veriyoruz: Müşteri bize güvenmediyse eğer, yanına bir arkadaşımızı veriyoruz. Maslak Oto Sanayi’de istediği yerde ekspertiz yaptırıp aracı o şekilde alabiliyor” ifadelerini kullandı.
“AMAÇ GÜNÜ KURTARMAK DEĞİL GÜVEN KAZANMAK OLMALI”

İkinci el araç sektöründe faaliyette bulunan şahıslara önerilerde bulunan iş adamı Kerem Kaya, “İkinci el araç satan kişiler ticareti doğru ve dürüstçe yapmalılar, insanları üzmemeliler. Bir galericinin amacı günü kurtarmak değil, insanların güvenini kazanmak olmalı. Arabanın gerçeği neyse onu insanlara doğru bir şekilde doğru fiyattan sunmalı. Bugün arabayı satayım parayı kazanayım yarın unutayım anlayışı yanlış. Bir insana bir araba sattın mı, o sizden memnun kalırsa, dostunu da ailesini de getirir. Bakın sadece otomotivde değil, her işte böyle. İnsanların size olan güvenlerini kaybetmemesi lazım. İnsanların bu sektörle ilgili sıkıntı yaşadıklarını duyuyoruz. BZM’nin tüm işleri resmidir. Girişi de resmi alım-satımı da… Faturasız asla hiçbir iş yapmıyoruz” şeklinde konuştu.
İKİNCİ EL ARABA ALIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

İkinci el araç alacak tüketicilere tavsiyelerde bulunan İş adamı Kaya, “İnsanlar araba alırken ne alacaklarını bilmeliler. Öncelikle ekspertiz raporlarına kesinlikle bakmalılar. Ne para verdiklerini kesinlikle bilmeliler. Almak istedikleri aracın 0 fiyatıyla ikinci el fiyatı arasındaki farkı kıyaslamaları lazım. İnsanlar 0 araba almaya gidecekleri zaman 100 bin TL satış fiyatı olan bir arabayı gelip burada 80 bin liraya alabiliyorlar. Yani aradaki 20 bin lira, az bir fark değil. Bugün ikinci elin değerinin artmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi 0 arabaların fiyatlarının vergi ve kur farklarından dolayı sürekli yükselmesi. Kurlar yükseldikçe, vergiler arttıkça ikinci el kesinlikle her zaman revaçta olacaktır. İkinci el araçta 0 araca göre yaklaşık yüzde 20’lik bir marj var. Ona göre temiz araba almaları lazım. Her galeriden de araç alınmaz. Özellikle güvenmedikleri yerlerden uzak dursunlar. Araç alım satımında son zamanlarda bir dolandırıcılık furyası ortaya çıktı. Araç alışverişinde, karşı tarafın ricasıyla başkalarının hesabı üzerine para yatırmasınlar. Vatandaşlar resmi olarak kiminle alışveriş yapıyorlarsa o kişinin hesabına para yatırsınlar” dedi.
MTV ZAMLARI İKİNCİ EL ARAÇLARA DA YANSIYACAK

Çok tartışılan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve yeni oranlarla ilgili ikinci el araçlara da fiyat yansıması olacağını dile getiren Kerem Kaya, “2018 yılında geçerli olacak yeni MTV oranları ikinci el araçlarda da hissedilecek. Araç başı, arabanın durumuna göre 500-1000 lira gibi bir fiyat yükselmesi olabilir. Araba almayı düşünen insanlar yılbaşından önce alırsa 500-1000 lira daha tasarruf edebilirler. Çünkü yılbaşından sonra fiyatlar yükselecektir” diye konuştu.
“MALAZGİRTLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Röportajımızın sonunda Malazgirtli bir aileden geldiğini dile getiren iş adamı Kerem Kaya, sözlerine şöyle son verdi: “Malazgirt, tarihimiz için çok önemli bir yer. Alparslan, 26 Ağustos 1071’de Bizans Ordularını yenerek Anadolu’nun kapılarını açtı. Cumhurbaşkanımız da bu yönüyle Malazgirt’e özel önem veriyor. Çünkü orası bizim tarihimiz için her şeyin başladığı yer. Malazgirtli olmaktan ve bir Malazgirtli olarak İstanbul’da dürüstlük ve güven esasıyla insanlarımıza hizmet vermekten gurur duyuyorum” dedi.

İletişim için;

İstinye Mah. İstinye Bayırı Cad. No: 37 Sarıyer

Telefon: 0212 323 21 21

www.bzmmotors.com