Yeni ofis ve konut projeleriyle yeni bir görünüme kavuşan Ayazağa-Cendere-Seyrantepe bölgesi Zincirlikuyu-Levent-Maslak hattına rakip oluyor.

İstanbul gayrimenkul piyasasının en değerli aksı olarak bilinen Zincirlikuyu-Levent-Maslak hattına rakip geliyor. Nitelikli konut ve ofis projeleriyle yeni bir görünüme kavuşan Ayazağa-Cendere-Seyrantepe bölgesinde fiyatlar ikiye katlandı.

AYAZAĞA YENİ PRESTİJ ADRESİ 

Artaş'tan Eroğlu'na, Nurol GYO'dan Tahincioğlu'na kadar gayrimenkul sektörünün önde gelen birçok oyuncusunun sahne aldığı Ayazağa-Cendere Vadisi - Seyrantepe aksı son dönemde yatırımcıların en gözde lokasyonlarından biri. Fabrikalar yerlerini konut ve ofis projelerine bırakırken, ulaşım bağlantılarının güçlenmesi, planlanan bilişim vadisi ve eski yerleşim alanlarının dönüşümü üe bölge her geçen gün değerleniyor.

AYAZAGA MASLAK'IN ALTERNATİFİ

Yoğunluk bakımından sıkışmış halde bulunan Maslak bölgesine yakın ve ulaşımı kolay olmasından dolayı Maslak için alternatif yerleşim bölgesi olma yolunda ilerliyor. Söz konusu bölgede son dönemlerde, büyük arazi satışlarının gerçekleşmesiyle birlikte var olan nitelikli projelere ek olarak inşaat aşamasında olan ve tamamlanmasıyla bölgenin çekim gücünü daha da artıracağını işaret ediyor. Ayazağa Merkez'de bulunan nitelikli ve reklam kabiliyeti yüksek olan projelerde yer alan konutların satış birim değerleri metrekare bazında 7 bin - 8 bin lira bandında olup bölgedeki diğer konutların satış birim değerleri ise 2 bin 250 ile 4 bin lira arasında değişiyor.

CENDERE VADİSİ YENİLENİYOR

Bir kısmı Sarıyer İlçesi'ne bir kısmı Kağıthane İlçesi'ne bağlı olan Cendere Vadisi, 2011 yılındaki planlarına göre eğitim, bilişim ve teknoloji lejantına sahip bir bölge. Var olan sanayi, depolama, lojistik birimlerinin taşındığı ve 2013 yılı itibarıyla dönüşümünün hızlandığı bir bölgede gayrimenkul değerleri yükseliyor. Ayrıca Cendere Vadisi Yemleme Projesi, Kağıthane Metro çalışması gibi önemli yatırım ve gelişmelere istinaden, söz konusu Maslak - Ayazağa bölgesinin de çehresinin önümüzdeki senelerde değişeceği ve bu gelişmelerle birlikte taşınmazların konumlandığı bölgeye ulaşım imkanlarının artacağı düşünülüyor. Bu bölgede yaşanması planlanan sektörel dönüşüm, bölgede servis sektörünün de gelişmesine olanak sağlayacak olup servis sektörünün gelişmesiyle bölgede turizm, ticaret ve konut fonksiyonlarına da ihtiyaç duyulacağı düşünülüyor. Bölgede yeni ve marka projelerde konut metrekare birim satış fiyatları ortalama 7 bin 700 - 9 bin lira aralığında değişmektedir. Bölgede ofis metrekare birim satış değerleri ise 12 bin lira ile 15 bin lira mertebelerinde.

SEYRANTEPE'YE NİTELİKLİ PROJELER

Seyrantepe, Kağıthane İlçesi'nde konumlu, cadde üzerindeki yapılan konut altı ticaret, iç kısımlarındaki yapan konut nitelikli, orta gelir grubuna hitap eden bir bölge. Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı'nın Sanayi Mahallesi durağına bağlantısı olan Seyrantepe metro durağı sayesinde bölgenin söz konusu metro hattı üzerinde yer alan merkezlerle bağlantısının olması düşünülüyor. Bu durum özellikle bölgede yaşayan ortalama 4-5 kişilik ailelerin yanı sıra üniversite öğrencisi profilinin de bölgede yaşaması açısından bir olanak sağlıyor. Seyrantepe Bölgesi'nde yer alan nitelikli projelerdeki konutların metrekare birim satış aralığı 9 bin lira üe 10 bin 500 lira aralığında. Bölgedeki diğer konutların ise metrekare fiyattan 2.250-3.750 lira aralığında. Maslak-Ayazağa bölgelerine alternatif olarak doğan Seyrantepe'nin üst ve üst-orta gelir grubuna hitap eden prestijli projeleri ile çekim merkezi olması bekleniyor.