Rent a car sektöründe çıtayı yükselten Circular Car Hire Genel Müdürü Cem Tez, 2017’nin en çok ses getiren firması olacaklarını belirterek, birçok tabuyu yıkacaklarını söyledi.
Araç kiralama sektöründe Türkiye’nin önde gelen firmalarından Cırcular Car Hire’ın Genel Müdürü Cem Tez, müşterilerine sundukları güvenilir, kaliteli ve güleryüzlü hizmetle sektörün çıtasını her geçen gün biraz daha yükseğe çıkardıklarını söyledi. Avrupa’ya franchise satmayı başaran Tez, “Circular Car Hire 2017 yılının en çok ses getiren firması olacak. Bunu da sektördeki birçok tabuyu yıkarak başaracağız” diye konuştu.

10 YIL ÖNCE SEKTÖRE GİRDİ

Araç kiralama sektörüne 10 yıl önce adım atıp, son 5 yıldır yükseliş ivmesini hızlandıran Circular Car Hire’ın üç ortağının da turizm ve araç kiralama sektöründe tecrübeli isimler olduğunu söyleyen Cem Tez, “Firmamız kısa sürede büyüyen bir kuruluş olduğundan Türkiye’de bu sektörde ilginç bir profil çizdi. Türkiye’nin değişik bölgelerinde franchise yöntemi ile çalışan 30 bayimiz var. Bizi aynı işi yapan diğer firmalardan ayıran özelliklerimizin biri ise 4 bayimizin Avrupa’da bulunması. Merkezi ve kökleri Türkiye’de olan bir Türk firmasının, Avrupa’ya franchise satması önemli bir başarıdır” dedi.

TÜRKİYE’DE 30, AVRUPA’DA 4 BAYİİ  MEVCUT

Circular Car Hire’ın İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bodrum, Dalaman, Elazığ, Hatay, Muş, Malatya, Mersin başta olmak üzere 30 yerde bulunan franchise bayilerinin  müşterilerine kurumsallığın getirdiği standart görünüm ve teknikle hizmet verdiğini söyleyen Cem Tez, şunları dedi: “Firmamızın kendi öz malı olan 700 adet aracımız var. Rezervasyon yoğunluğu yaşadığımız zamanlarda ise diğer firmalardan kiralama yaparak eksiğimizi tamamlıyoruz. O zamanlar kullandığımız araç sayısı 2 bin ile 3 bin arasında değişiyor. Firma olarak, müşterilerimizin güvenliği açısından şahıs üzerine kayıtlı araçları kiralamıyoruz.”

EN BÜYÜK BROKERLERLE ÇALIŞIYORUZ

18 yıldan beri araç kiralama sektöründe bulunan Cem Tez, Circular Car Hire’ın Avrupa’nın en tanınmış 16 brokeri ile çalıştığını belirtirken, 2017 yılının başlarında da bu konuda dünyanın en büyük brokeri kabul edilen bir Amerikan firması ile anlaşma sağladıklarını belirtti. Cem Tez, bu firmanın Türkiye’ye gönderdiği yıllık 40 bin gün kiralamanın 10 binini aldıklarını söyledi. Tez, “2016’da diğer firmalar küçülmeye giderken, biz taahhüt ettiğimiz rakamı yüzde 20 artırdık. Çünkü kurumsal olarak sistemimiz oturmuş durumda, kararlı ve güvenli bir şekilde yolumuzda ilerliyoruz” diye konuştu.

BİZİM FARKIMIZ GÜVEN VE KALİTE

Circular Car Hire’ı sektördeki diğer firmalardan farklı kılan en önemli özelliğin güvenilir olmak ve kaliteli hizmet sunmaktan kaynaklandığını ifade eden Cem Tez şunları kaydetti: “Kiralama sektöründe kullanılan araçlar genelde hep aynı, kiralama ücretleri de birbirine yakın miktalarda. Bizim farkımız ise hem güvenilir olmak, hem kiralanan araçla ilgili yaşanılan teknik sorunlar konusunda hızlı bir şekilde lojistik hizmet sunmamız hem de ücret olarak daha ucuz olmamızdır. Bu arada şunu da vurgulamak isterim ki; kiraladığımız araçların hiç biri kaskosuz, trafik sigortasız, vergi borcu olan araçlar değil.  Firma olarak müşteri memnuniyetini ön planda tutup, müşterimizi rahatsız edecek hiç bir sorun bırakmıyoruz. Bizim kazancımız bir kişiye bir kez araç kiralamaktan değil, sunduğumuz memnuniyet verici hizmet sonrası gelen kiralama akışıdır. Bizm anlayışımıza göre, misafir olarak gördüğümüz müşterilerimiz, bindiği otomobilin güvenlilir olduğundan eminse, o hizmetten memnun kalır. Bu nedenle firma olarak hem kiralama sırasında hem de gerek duyulduğunda verdiğimiz lojistik hizmetleri azami derecede sorun çıkarmadan yerine getiriyoruz.”

ARAÇ KİRALAMA SEKTÖRÜNDE DÜZENLEME YAPILMALI

Araç kiralama sektöründeki sorunlara işaret eden Circular Car Hire Genel Müdürü Cem Tez, bazı firmaların resmi kurallara uymaması, kurumsal olmayan, merdiven altı olarak nitelenen korsan firmaların çıtayı çok düşürdüğünü ve insanların güven sorunu yaşamasından dolayı sıkıntı doğduğunu ifade etti. Cem Tez, “Devlet bu sorunlara çözüm getirmek için Avrupa ülkelerinde uygulanan yöntemleri, Türkiye’de de devreye sokabilir. Örneğin kiralık araçlara farklı plaklar verilebilir. Hava limanlarının otoparklarında kiralık araçlar için yer ayrılabilir. Çünkü kiralanan araçlar terör, hırsızlık, gasp veya başka suçlar için kullanılabiliyor. Elde edimesi kolay olduğundan kötü niyetli kişiler kiralık araçları tercih ediyor. Biz misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp, memnun bir halde göndermek istiyoruz. İsteyene istediği model, marka araç kirayabiliriz. Firma ve çalışanlar olarak temel prensibimiz, güvenilir olmak, güler yüzlü ve doğru yaklaşımlarla müşterilerimizi memnun etmektir” diye açıklamalarını tamamladı.

Tlf:  90 444 1 854

Fax: 90 232 252 54 06

[email protected] [email protected]

[email protected]

[email protected]