Maslak Atatürk Oto Sanayi esnafı, yetkililerden otopark eksikliği nedeniyle sanayi içerisinde oluşan trafik sıkışıklığına biran önce çözüm bulmalarını istiyor.

Yüzlerce işletmenin yer aldığı dev sanayi sitesine giriş yapan binlerce araç, otopark yetersizliği nedeniyle bilinçsizce park edildiği için yolların kapanmasına neden oluyor. Sanayi esnafı, araç sahiplerinin dükkânlarına ulaşmakta sorun yaşamasından ve gelen müşterilerin araçlarını park edecek yer bulamamasından şikâyetçi. Bu konuda çözüm isteyen dükkân sahipleri belirli noktalara otopark yapılması talebinde bulundu.

Sanayi sitesi otoban olarak kullanılıyor

İnsanların arabalarıyla sanayi sitesinin içerisinden geçtiğini belirten Atatürk Oto Sanayi esnafı, bu konuyu da resmi mercilere ilettiklerini, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Hurda araçlar esnafı zor durumda bırakıyor

Kaldırımların ve dükkânların önüne bırakılan, kullanım dışı araçlar sanayi esnafına külfet olmaya devam ediyor. Kooperitaif yönetiminin, dükkânların giriş ve çıkış alanını kapatan, aracını park etmek isteyen vatandaşlara imkân tanımayan ve görüntü kirliliğine neden olan hurda araçlar için bir çalışma yapılmaması dükkân sahiplerini zor durumda bırakıyor. Kullanılmayan arabaların sanayi içerisinden temizlenmesini talep eden esnaf, yetkililerden çözüm bekliyor.