Sağlıklı her kişi terler ancak aşırı terleme problemi oluşan durumlar sadece görsel değil psikolojik olarak hayatı olumsuz etkiler. Aşırı terleme sorunları kişide özgüven eksikliğine strese ve huzursuzluğa yol açmaktadır. Terleme tedavisiyle sosyal yaşamınızda sizi kaygılandıran terleme sorununa çözüm bulmanız mümkün.

Terleme tedavisi nedir neden tercih edilir?

Kişinin vücut sıcaklığının artışı ve sinir sisteminin uyarılmasına bağlı ter bezlerinin hızlı çalışması sonucunda oluşan durum terlemedir. Fazla terlemenin altında yatan farklı nedenler bulanabilmektedir. Her kişinin kendi fizyolojik yapısına bağlı olarak terleme miktarları ve sebepleri değişiklik gösterir.

Aşırı terleyen bölgeye uygulanan toksin tedavisi terleme oluşturan bölgedeki fazla çalışmayı yavaşlatarak sağlıklı bir düzene sokar. Bu işlem diğer kalça el avuç ve ayak tabanı gibi ter bezlerinin çok çalıştığı bölgelere de rahatlıkla uygulanabilir. Terleme tedavilerinde işlem çok kısa sürer. İşlem uygulanacak bölge tespit edilir ve talep edildiği halde anestetik krem kullanılabilinir. Uygulamada terleyen bölgeye minik iğnelerle toksin enjekte edilir. 20-25 dk da bu yöntemle işlem rahatlıkla gerçekleştirilir.

Aşırı terleme sorununu yaşayan kişilerin şikayeti özellikle ergenlik çağından başlar. Kullanılan tüm kozmetik deodorant ve parfümler bu durum için kalıcı etki sağlamamaktadır. Kişilerde görülen fazla terleme durumu sadece koltuk altı bölgesinde değil avuç içi ayak tabanı ve eklem yerlerinin arasındaki dokularda görülmektedir.

Aşırı terleme probleminin diğer sebepleri arasında özellikle menopoz ve aşırı kilo sahibi olan kişilerde ve tiroid rahatsızlığı olan hastalarda görülmektedir. Vücutta oluşan aşırı terleme problemi kaygıya neden olabilmektedir. Fazla terleme problemi genç yaşlarda başlayabilir tüm erkekler ve kadınlarda bu durum rastlanabilir.

Rahatsız edici düzeyde olan vücut terlemelerine kolaylıkla uygulanabilen toksin tedavisi kişide rahatlık konfor sağlayıp oluşan koku ve terlemeye son verir. Terlediğimiz zaman üzerimizdeki kıyafetler de oluşan izler ciddi manada sosyal yaşamı olumsuz etkilemektedir. Bu görüntüyü ve fazla terleme problemi yaşayan her kişi terleme tedavisiyle bu sorundan kurtulmaktadır.

Op. Dr. Leyla Arvas terleme tedavisine neden ihtiyaç duyulduğunu şöyle özetliyor:

Fizyolojik ve psikolojik etkenlere bağlı durumlarda aşırı terleme durumları oluşmaktadır. Aşırı terlemeye sebep olan durumlar aşırı kaygı farklı yapıdaki ilaçlar obezite ve hormonlar olarak genellenebilmektedir.

Günümüzde aşırı terleme koltukaltı popo bölgesi avuç içi ve ayak tabanı gibi vücudun daha kıvrımlı bölgelerinde özellikle görülmektedir.

Terleme tedavisinde uygulanan toksin tedavisiyle ter bezinin aktivitesi kısıtlanmış olur. Bu sayede kişi aşırı terleme sorunundan kurtulmuş olmaktadır.

Terleme tedavisinin ardından 1 hafta gibi kısa sürede etkisini göstermeye başlar. Terleme tedavisinin bilinen önemli yan etkileri yoktur. Uygulama sonrası günlük temponuza devam edebilirsiniz.

Terleme tedavisinde uygulanan tedavi 9-12 ay boyunca etkisini gösterir. Toksin tedavisi tüm dünyada 2004 yılında FDA tarafından onay almış güvenilir bir işlemdir. Gebelik ve emzirme döneminde olan kişiler antibiyotikler kullanan yada deride aktif enfeksiyonu ve alerjisi olup pıhtılaşma sorunu olanlara önerilmez.

Uygulama yapıldığı gün ağır spor sıcak banyo ve alkol tüketiminden kaçınılmalıdır. Hamam sauna gibi uygulamanın etki süresini kısaltabilecek aşırı sıcak ortamlarda bulunulmaması önerilir.

Terleme her sağlıklı insanda meydana gelen normal bir durumdur ancak aşırı terleme durumu sağlıksız bir durumdur. Fazla terleme durumu belli zamanlarda her gün ya da mevsimsel olarak aşırı boyutlara ulaşabilir.

Fazla terleme herhangi bir rahatsızlığa bağlı olabileceği gibi hiçbir sağlık problemi olmayan kişilerde de görülebilir. Yaşanan fazla terleme sebebiyle günlük yaşamının etkilenmesi ve şikayetlerin en az haftada bir kez görülmesi aşırı terleme belirtisi olarak kabul edilir.

Kişi şikayetleri yaş grubuna göre farklılık gösterebilir genç yaşlardan olgunluk zamanlarına kadar daha çok bilgisayar klavyesini kullanırken çalışırken yazı yazarken kağıdın ıslanması veya enstrümanları çalarken elin kayması gibi sosyal hayatı ciddi manada etkileyebilir.

Terleme tedavisine gelen ileri seviye hastalarda aşırı terlemelerde çoğunlukla avuç içlerinde yağmur taneciği gibi terlemeleri görülür. Bilekten başlayan renk değişikliği pul pul dökülmeler aşırı terlemenin ortaya çıkarttığı durumlar olarak bilinir.

Bonta maddesiyle terleme tedavisi nedir sonuçları nelerdir?

Aşırı terleme durumlarında toksin madde uygulamasının yanı sıra bontaişlemide tercih edilen diğer bir tekniktir.

Bonta tekniği aşırı terleme olan bölgeye enjekte edilen bonta maddesi ter bezlerindeki sinirin çalışmasını durdurmak amaçlı uygulanır.

Bonta teknigi kullanılmadan önce terlemeye neden olabilecek herhangi bir durum yokken el avuç içi koltuk gibi aşırı oluşan su tanecikleri görülmesi durumlarında gerekli testlerin ardından işlem uygulanır. Terleme tedavisinde bonta işlemi terlemenin meydana geldiği bölge saptanıp işlem sağlanır. İşlem ardından 6- 10 gün içerisinde terleme azalmaları gözle görülmektedir.

Bölgesel aşırı terleme tedavisi terlemenin yoğun olarak yaşandığı bölgelere iğneler ile uygun miktarda Bonta toksin maddesinin enjekte edilmesi ile gerçekleşmektedir. Uygulanan işlem ardından hastalar gündelik hayatlarına rahatlıkla geri döner. İlk kontrolden önce o hafta içerisinde uygulama bölgesinde iyileşme görülür. Bonta tekniği ardından işlemin tekrar uygulanmasına herhangi bir engel bulunmamaktadır. Lokal anesteziyle uygulanabilen ağrısız acısız başarılı bir uygulamadır.

Terleme tedavisi olduktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Fazla terleme tedavisi 20-25 dk. Lık bir sürede aşırı terleme sorunu çözümlenir. Özellikle yaz aylarında fazlalaşan aşırı terleme sorununa toksin ile çözüm bulunur.

Terlemeyle birlikte oluşan koku ve görsel olarak rahatsızlık veren kıyafetlerdeki izlere son vererek özgürce sosyal yaşama devam edilir. İşlemin tekrarlı olarak yaptırılması herhangi bir sakıncası olmamasının yanı sıra işlemin kalıcılığı hususunda önemlidir.

Aşırı terleme durumlarının ilerleyen aşamalarında tedavisini olmayan kişilerde göğüs ağrısı hızlı kilo kaybı gibi terlemenin vücuda olan olumsuz etkileriyle karşı karşıya kalınmaktadır.

İlerleyen terleme durumu yaşayan kişilerde cilt problemleri görülmektedir. Fazla terleme sonucu ellerde ve ayaklarda döküntüler soyulmalar veya mantar durumları yaşanabilir. Fazla terleme tedavisinde toksin madde uygulaması 15- 20 yıldan uzun zamandır rahatlıkla tercih edilemektedir.

Toksin botoks tedavi ile Cerrahi terleme tedavisi Teknikleri Arasındaki En Belirgin Farklar Neler?

“Aşırı terleme durumları için cerrahi olan ve cerrahi olmayan botoks uygulamaları ile bu sorunları yaşayan kişiler için başarılı çözümler uygulanır.”

Terleme rahatsızlığı yaşayan kişilerde toksin madde botoksu gibi geçici işlemler tercih edilirken terleme durumları için kalıcı cerrahi çözümleri de bulunmaktadır.

Cerrahi işlem olarak terleme tedavisi normalden fazla çalışan terlemeye sebep olan sinirlerin alınarak kalıcı ve geri dönüşümü olmayan tedavi şeklide tercih edilen yöntemlerdendir.

Terleme Tedavisinin Maliyeti Ne Kadar?

Terleme tedavisinin uygulamasıyla vücudunuza sağlık ve özgüven sağlayacak bu işlem için hekiminizin çıkarttığı plan ve toksin madde miktarı uzmanınız tarafından belirlenir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle sizlerde hayal ettiğiniz sıkı bir görünüme kavuşmak isterseniz.

Terleme tedavisiyle;

Sizlerde sağlıklı özgüvenli bir vücuda sahip olmak adına yan etkisiz acısız ağrısız şekilde üstelik alanında uzman, profesyonel, güvenilir bir kadro yardımı ile Terleme tedavisinin fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 212 241 46 24 no’ yu arayarak Quartz kliniğe ulaşın veya www.quartzclinique.com adresi üzerinden randevunuzu planlayın.