"DASK, ZORUNLU OLDUĞU İÇİN DEĞİL, GEREKLİ OLDUĞU İÇİN YAPTIRILMALI"

TEL: 0212 342 38 51

Yaklaşık 20 senedir sigortacılık sektöründe yer alan Şeniz Sonbay, 9 yıldır da Art Sigorta Aracılık Hizmetleri isimli acentesi ile DASK'tan sağlığa, araçtan konut poliçesine kadar tüm sigortacılık alanlarında hizmet veriyor.

Özellikle Covid-19 pandemisi sonrasında önemi bir kez daha anlaşılan sağlık poliçesi ve ülkemizde yaşanan depremlerin ardından konut sigortası başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı sigortaya olan ilgi oldukça yoğun.

20 YILDIR SEKTÖRÜN İÇERİSİNDE

Mesleki kariyeri ile ilgili bilgiler veren Art Sigorta Aracılık Hizmetleri'nin sahibi Şeniz Sonbay, "2001 yılından bu yana sigortacılık sektöründe hizmet veriyorum. Art Sigorta Aracılık Hizmetleri isimli acentem de 9 yıldır faaliyet gösteriyor. Sarıyerlilerin sigorta konusu üzerine danışabilecekleri her türlü konuda destek olmaya hazırım. Telefon veya mail üzerinden bana ulaşabilirler" dedi.

"DÜNYADAKİ ÜLKELERİN 3 KAT GERİSİNDEYİZ"

"Sigorta, toplumumuzda yeteri kadar bilinmiyor" diyen Sonbay, "Türkiye'de henüz olması gereken seviyeye ulaşamadı. Kişi başı sigorta prim üretimi dünyadaki ülkelerin 3 kat gerisindeyiz. Gelişmiş ülkeleri baz aldığımızda bu fark daha da büyüyor. Avrupa ülkelerinde ise sigorta poliçelerine 6 kat daha fazla bütçe ayrılıyor. Ülkede sigorta acentesi sayısı da oldukça az. Yaklaşık 17 bin acente var. Kısacası gidecek çok yolumuz var. Aramıza yeni arkadaşlarımız katılıyor fakat birçoğu da iş yerini kapatmak zorunda kalıyor. Emek ve zaman isteyen bir sektör. Müşteri portföyünüzü zamanla oluşturabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"DASK, ZORUNLU OLDUĞU İÇİN DEĞİL, GEREKLİ OLDUĞU İÇİN YAPTIRILMALI"

Sonbay, "DASK, Doğal Afet Sigorta Kurumu'nun başlattığı bir uygulamadır. Konutunuza zorunlu olarak deprem sigortası yaptırmak zorundasınız. Fakat bu poliçeyi zorunlu olduğu için değil, bir gereklilik olduğu için yaptırmalarını öneriyorum. Ne yazık ki bu konuda çok bilinçli bir toplum değiliz. Tabi konuttan sağlığa kadar tüm sigorta poliçelerini yaptıran bilinçli vatandaşlarımızı da göz ardı etmemeliyiz. Maalesef İzmir'de çok üzücü bir deprem yaşandı. İstanbul'da da büyük bir deprem bekleniyor. Dolayısıyla ne zaman olacağını bilmediğimiz bir doğa olayına karşı evlere DASK Sigortası yaptırılmalı. Ancak bu da yeterli değil. Bunun yanı sıra su baskını, yangın, hırsızlık gibi olaylara karşı sigorta poliçesi yaptırmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

"SAĞLIK POLİÇESİ YURT DIŞINA GÖRE ÜLKEMİZDE OLDUKÇA UYGUN FİYATTA"

Sağlı sigortası hakkında konuşan Sonbay, "Sağlık sigortasına talep son dönemlerde oldukça arttı. Salgın hastalıklar sağlık sigortası kapsamında yer almıyordu. Zaten corona virüs pandemisi gibi bir olay yüz yıldır dünyanın başına gelmemişti. Bu yüzden salgın hastalık bu sigortanın içerisinde yer almasına gerek duyulmamıştı. Ne zaman ki corona vakaları çok ciddi boyutlara ulaştı o zaman sigorta şirketleri kendi aralarında bir karar verdiler ve salgın hastalıkları da sağlık sigortası kapsamına aldılar. Bu durum sigortalılarımız için çok olumlu bir gelişme oldu. Çünkü birçok sigortalımız bu virüse yakalandı. Bu hastaların tedavi gördüğü hastanelerde fiyatlar çok yüksek. Bu faturaların karşılanması anlamında da çok önemli. Bunun yanı sıra yurt dışında yaşayıp Türkiye'de sağlık sigortası olan insanlar da var. Olası bir rahatsızlıkta Türkiye'ye gelip tedavi olacaklar. Bu yüzden özel sağlık poliçesi satın alıyorlar. Çünkü ülkemiz sağlık alanında ciddi ilerleme kaydetti ve bu poliçeler yurt dışına göre oldukça uygun fiyatta" ifadelerini kullandı.

"HER BÜTÇEYE UYGUN SİGORTA POLİÇELERİ BULUNABİLİR"

Sonbay sözlerini şöyle sürdürdü: "Sigorta çok ucuz bir şey değil. Fakat bu yaptırdığınız poliçe ve kapsamı ile da alakalı. Fakat her bütçeye uygun sigorta poliçeleri de bulunabilir. Örnek vermek gerekirse DASK sigortası yıllık 80-100 liradan başlıyor. Bu rakamlarda bütçeyi çok fazla zorlamaz diye düşünüyorum. DASK yerine konut poliçesi yaptırırsanız sadece evinizi değil, birçok riski sigortalamış oluyorsunuz.

Son olarak 2021 yılının ülkemiz ve tüm dünya için salgın, deprem, sel, doğal afet ve her türlü kötü olayın yaşanmadığı bir yıl olmasını diliyorum. Daha sağlıklı ve refah bir toplum olmamızı temenni ediyorum."

GSM: 0532 648 06 30

www.artsigorta.com

Maden Mah. Kuğu Cad. No: 11/A Plaza D: 3 Sarıyer

SARIYER POSTA GAZETESİ