Araç alım satımı yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok farklı husus bulunuyor. Bu hususlara dikkat ederek, avantaj sağlayabilirsiniz. Peki, araç alım-satımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bu hususlara dikkat edilmezse pek çok problemle karşı karşıya kalınabilir. Araç alım satımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus kapora dolandırıcılığıdır. Kapora dolandırıcılığı son dönemlerde sıklıkla karşılaşılan bir dolandırıcılık yöntemidir. Araç alım satımı yaparken kaporayı belgeleri gördükten sonra vermek en mantıklısıdır.

Satıcının ekstra bir harcama yapması gerekmiyor

Güven faktörü de araç alım satımında çok önemlidir. Özellikle aracınızı tanımadığınız birine satıyorsanız, para konusunda dikkatli olmanız gerekir. Araç alımı yaparken de satın almadan önce aracın ruhsatını, belgelerini, ekspertiz raporunu görmek istemeniz avantajlı olur. Noter süreci de bir o kadar sancılı geçen bir süreçtir. Noter işlerinin alıcı tarafından karşılandığını ve satıcı tarafından karşılanmadığını bilmek bu noktada önemlidir. Satıcının ekstra bir harcama yapması gerekmiyor.

Aracın sigortası alıcı tarafından hemen yapılmalı

Noter sonrası işlemlerde ise aracın sigortası alıcı tarafından hemen yapılması gerekir. Aracınızı satarken bu gibi işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız aracınızı Trink Sat ile hızlı ve güvenli bir şekilde satabilirsiniz.

Trink Sat nedir?

Trink Sat güvenli bir şekilde aracınızı satabileceğiniz ve hızlı bir şekilde ödemesini alabileceğiniz bir sistem. Arabam.com tarafından geliştirilen Trink Sat özelliği noter ve ekspertiz masrafı olmadan aracınızı piyasa değerinde satmanızı sağlar. Trink Sat sayfasını ziyaret ederek aracınızın özelliklerini girebilir ve teklif alabilirsiniz. Eğer aracınız için teklif edilen miktar sizin için de uygunsa size en yakın Trink Sat noktalarına aracınızı götürebilirsiniz. Aracınız bu noktalarda tekrar kontrol edilir ve size bir teklif daha sunulur. Eğer bu teklif sizin için uygunsa satış işlemleri başlar ve noter işlemleri tamamlanır Normal satış işlemlerinde ekspertiz aşamasında ücret ödemeniz gerekmez, masraflar sizin için Arabam.com tarafından karşılanır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra ise aracınızın ücreti en geç 1 saat içerisinde hesabınıza yatırılır. Trink Sat ile hızlıca aracınızın satım işlemlerini gerçekleştirebilir, güvenle satış işlemlerinizi yapabilirsiniz. Aracınız için teklifi değerlendirebilir ve size en yakın Trink Sat Arabam noktalarını tercih edebilirsiniz!

SARIYER POSTA GAZETESİ