Tanınmış Baklavacı, geleneksel Türk damak zevkinin en önemli lezzetlerinden biri olan baklavayı, katkısız besin maddeleri kullanarak, profesyonel ekibi ile Bahçeköy’deki modern ve hijyenik tesisinde üreterek Sarıyerlilerin beğenisine sunuyor.

Yaklaşık 7 ay önce Maden Mahallesi’nde faaliyete geçen Tanınmış Baklavacı, açılmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen tatlıseverlerin gözde mekanı olmayı başardı.

“ANLAYIŞIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Konuklarına eşsiz bir lezzetler sunan Tanınmış Baklavacı, doyumsuz tatlıları ile dikkat çekiyor. Firma ile ilgili bilgiler veren işletme ortağı Burhan Çeçen, “Tanınmış Baklavacı işletmemiz yeni olabilir ancak biz işin mutfağından yetiştik. 20 yıldır bu sektör içerisinde yer alıyoruz. Bu yüzden oldukça tecrübeli olduğumuzu ifade edeyim. Yaklaşık 7 aydır burada hizmet veriyoruz. Güler yüzlü ve kaliteli hizmet ile birbirinden lezzeti ürünlerimiz ile Sarıyerlileri ağırlıyoruz. Umuyorum ki uzun yıllar bu anlayışımızdan taviz vermeden hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

TADINA DOYUMSUZ TATLAR...

Ürünler ile ilgili bilgiler veren Çeçen, “Ürün portföyümüzde çikolatalı baklava, sütlü nuriye, midye baklava, şöbiyet, baklava çeşitleri ve doyumsuz birçok tatlımız bulunuyor. Bunların yanı sıra özel şöbiyetimiz de bulunuyor. Misafirlerimizin oldukça yoğun ilgi gösterdiği bir tatlımız. Hamuru ince. İçerisinde bol kaymak ve fıstığın bulunduğu bir ürünümüz” ifadelerini kullandı.

ÇEÇEN’DEN BAKLAVA TÜYOSU

“İyi baklava için kaliteli malzeme kullanmak şart” diyen Çeçen, “Fıstık, yağ, hamur... Kullanılan malzemelerin kalitesi arttıkça maliyeti de aynı oranda artıyor. Bu da baklavanın satış fiyatına yansıyor. 50-60 TL’den satılan fıstıklı baklavanın kalitesini sorgulamak gerekiyor. O tatlının piyasa fiyatı 90 ile 100 TL arasında. Bu yüzden fiyatlarda oldukça önemli. Çünkü günümüzde özellikle fıstık ve yağ çok pahalı” diye konuştu.

Maden Mah. Kilyos Cad. No:171 Sarıyer

Sipariş Tel: 0212 271 12 71

SARIYER POSTA