Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Carconcept, hasar onarım, oto kuaför ve ekspertiz alanlarında üstün kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor. Carconcept Genel Müdürü Cenk Akın, konuyla ilgili olarak, “Aracınızı değiştirmeden gençleştirin dedi” dedi.

Hasar onarım, oto kuaför ve ekspertiz konularında uzman ve tecrübeli kadrosuyla 1998 yılından itibaren Almanya’da hizmet veren Carconcept GmbH, Türkiye’de 2011 yılından bu yana Carconcept Otomotiv A.Ş. adıyla Maslak’ta faaliyet gösteriyor.

 “En yüksek kalitedeki hizmeti; sözümüzde durup, alanında en iyi olanlar ile çalışarak, sürekli daha iyisini hedefleyip fark yaratarak vermektir” misyonu ile hareket eden Carconcept, firma olarak “İhtiyaç olduğunda çözüm için ilk akla gelen olmak ve o ihtiyacı fark yaratarak gidermektir” vizyonunu benimsiyor.

“Avrupa’daki teknolojiyi Türkiye’ye getirdik”

Carconcept’in Türkiye’de kuruluş sürecini değerlendiren Genel Müdür Cenk Akın, “Otomotiv piyasasında müşterilerin hızlı ve daha uygun çözümleri gerek yetkili gerekse özel servislerde bulamadığını gördük. Bu kapsamda Almanya’da ki sistemi ve teknolojiyi Türkiye’ye getirmeyi hedefledik. 2011 yılında Almanya’da ki Carconcept’in devamı olarak Carconcept A.Ş. olarak firmamızı kurduk. Bu sayede piyasadaki eksikliklerin ve yanlış bilinen konuların ortadan kaldırılması yönünde gerçekçi, müşteriye değer katan hizmetler vermeye başladık. Yapılan işçilik hataları otomobilini satmak isteyen tüketiciye değer kaybettiriyor. Bizim öncelikli hedeflerimiz arasında bu sorunları kaldırmak yer alıyor. Hasar onarımı ile başlayıp, arkasından oto kuaför hizmetleri ile devam edip vatandaşa otomobillerini tekrar sıfır halde verme arzusundayız. Son 7-8 yılda binlerce arabayı sahibine olması gerektiği kalitede teslim ettik” dedi.

Araç değer kaybına uğramıyor

Hasar onarım sistemleri kapsamında yapılan boyasız göçük onarımında, dış darbeler sonucu araçların kaporta aksamları üzerinde meydana gelen ve boyanın zarar görmediği kaporta göçüklerinin özel el aletleri ile aracın orijinal boyasına zarar vermeden düzeltilerek eski haline getiriliyor. Kullandığı boyasız göçük onarımı tekniği ile aracın orijinalliğine zarar vermeyen Carconcept, bu sayede aracın satışı durumunda değer kaybına uğramamasını sağlıyor.

“Boyasız göçük onarımında teknisyenlerin niteliği önemli”

Otomotiv sektöründe son yıllarda en çok kullanılan yöntemlerden biri olan boyasız göçük onarımı ile ilgili bilgiler veren Akın, “Boyasız göçük onarımı yaklaşık 10 yıldır kullanılan bir yöntem. Fakat son 5-6 senedir araçlarda dolunun etkisiyle oluşan hasarları arabaya boya yaptırmamak ve değerini düşürmemek için kullanılıyor. Carconcept olarak belli aparatlarla ve yetkin teknisyenlerle bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Burada önemli olan işi yapacak ustaların bilgi, beceri ve tecrübeleri. Çünkü piyasada yeteri kadar bilgisi olmayan ustalar mevcut. Bu konuda araç sahipleri dikkatli olmalı” diye konuştu.

Ekip, Avrupa’dan gelen uzmanlardan eğitim alıyor

Araç sahiplerinin en muzdarip olduğu konuların başında dolu sonrası arabalarda oluşan hasarlar geliyor. Bu konuda aracın kaportasına boya işlemi uygulamadan eski haline getiren Carconcept, Türkiye’de dolu hasar onarımı konusunda en önde gelen firmaları arasında yer alıyor.

Carconcept kendi ustasını yetiştiriyor

Avrupa’dan gelen eğitmenler tarafından eğitilen uzman kadrodan oluşan Carconcept, Türkiye’nin bu alandaki kurucusu olma özelliği taşıyor. Bunun yanı sıra eğitim seminerlerine katılan ustalar, teorik ve pratik eğitimi takiben, Carconcept Mini Onarım Uygulama Merkezi’nde otomobil üzerinde mini hasar onarımı işlemleri yapıyor.

En üst düzeyde müşteri memnuniyeti amaçlanıyor

Carconcept, oto kuaför hizmeti kapsamında ürün hakkındaki eksik ve yanlış bilgi, geleneksel usta anlayışı, sektördeki yenilikler ve fiziki koşullar ile ilgili konularda gerek ustaların eğitimi, gerekse yönetici eğitimi ile verimliliği artıyor. Bu sayede malzeme ve işgücü optimizasyonu sağlanıyor, ortaya çıkan işin kalitesi standardize ediliyor ve bunun sonucunda da üst düzeyde müşteri memnuniyeti sağlanıyor.

Akın, Carconcept’in misyonunu anlattı

Carconcept’in misyonunu anlatan Akın, “Otomotiv sektöründe ki gerek çalışanlarımızın gerekse müşterilerimizin bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Çünkü günümüzde araba lüks değil, ihtiyaçtır. Aracın başına bir şey geldiği takdirde insanların etraftan duydukları ile hareket etmesi yerine, çözümün nereden ve kimler ile yapması gerektiği konusunda bilgili olmalarını arzuluyoruz. Biz müşterilerimiz ile sadece kendi aracı ile alakalı değil, tüm otomotiv sektörü üzerine konuşuyoruz. Bundan 10 yıl önceki verdiğiniz hizmet karşılığında talep ettiğiniz ücret ile günümüzde talep ettiğiniz ücretler aynı değil. Sunduğunuz hizmetin kalitesi de aynı olmuyor. Doğru orantılı olarak artış gösteriyor. Biz bunu belli materyaller ve sunumlarla müşterilerimize anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekspertizde özel yazılım kullanılıyor

Araç ekspertizi konusunda uzman kadrosuyla güç ve teknik altyapısı ile filo sahiplerine profesyonel ve hızlı çözümler sunuyor. 2. el araç satın alınmadan önce kurumsal ekspertiz ile aracın her türlü hasarı tespit edilirken, kaporta boya ve değişim yapılan parçalar belirlenip, araca yapılması gereken onarım işlemleri alıcıya bildiriliyor. Ekspertiz hizmeti, Carconcept ekspertiz hizmeti noktalarında özel yazılım ile müşteriye özel internet link üzerinden raporlanıyor.

“Özel yazılım ile araç sahibi her adımdan haberdar oluyor”

Firma olarak özel yazılıma sahip olduklarını ifade eden Akın, “Carconcept olarak kendi akıllı yazılımımızı yaptırdık. Bu yazılım müşterilerimiz ile irtibat kurabiliyor. Servisimize gelen araçtan aldığımızı 17 kare fotoğraf sayesinde araç sahibi ile aramızda güven sağlanmış oluyor. Çünkü müşteri otomobili bıraktığı haliyle son hali arasında ki farkı görebiliyor. Araba üzerinde yapılacak olan işlemleri mail yoluyla müşteriye gönderiyoruz ve onayını alıyoruz. Çalışmalar yapıldıkça bilgilendirmelerimiz oluyor. Dolayısıyla araba sahibi her adımdan haberdar oluyor. Ayrıca bu bilgileri 5 yıl boyunca saklıyoruz. Bu sayede gerektiğinde tüm verileri araç sahibine sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Atatürk Oto Sanayi Sitesi 2. Kısım 16. Sokak No: 527 Maslak

Tel: ( 0212) 346 00 90

Fax: (0212) 346 00 91

www.carconcept.com.tr

[email protected]