Zekeriyaköy’de faaliyet gösteren Çarşı Veteriner Kliniği’nden Veteriner Hekim Hasan Sancaklı, hayvan dostlarına önemli bir uyarıda bulunarak, mutlaka kedi ve köpeklerinin ağız ve diş sağlığına dikkat etmelerini istedi. Çünkü Veteriner Hekim Sancaklı, ağız ve diş sağlığına dikkat edilen kedi ve köpeklerin ömrü 2 ile 5 yıl daha uzun oluyor…
Zekeriyaköy’de hizmete giren Çarşı Veteriner Kliniği’nden Veteriner Hekim Hasan Sancaklı, kedi ve köpek besleyen hayvan severlere ağız ve diş sağlığı konusuna dikkat etmeleri halinde dostlarının ömrünü uzatacaklarını söyledi.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

Genç Veteriner Hekim Hasan Sancaklı, insanda da önemli olan ağız ve diş sağlığının kedi ve köpeklerde de çok önem taşıdığını belirtirken, hayvan severlere önemli tavsiyelerde bulundu. Hayvanlarda ağız ve diş problemlerinin sıkça rastlandığını söyleyen Veteriner Hekim Hasan Sancaklı, “Düzenli diş taşı temizliği, genel anestezi uygulanarak, veteriner hekimlerin çoğu tarafından yapılmaktadır. Daha kısa sürede ve daha iyi temizleme sağlamak için ultrasonik temizleyiciler de kullanılmaktadır. Ancak koruyucu bakım ve tedavilerin çoğu kez düzenli yapılamaması nedeniyle ciddi periodontal hastalık gelişmekte, diş etleri çekilmekte, enfekte olmakta ve çekimden başka çare kalmamaktadır. ”diye konuştu.

KEDİ VE KÖPEKLERİN ÖMRÜ 2-5 YIL UZUYOR

Ağız ve diş bakımının kedi ve köpeklerde ömrü uzattığını da belirten Veteriner Hekim Hasan Sancaklı, “Kedi ve köpeklerde ağız ve diş problemleri, diğer hastalıklara göre çok daha az dikkat çeken ve daha az önem verilen bir konudur. Fakat genellikle göz ardı edilen bu sorunlar bir süre sonra ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilirler. Ağız ve diş sağlığının önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Düzenli yapılan ağız ve diş bakımı kedi ve köpeklerin ömrünü 2-5 yıl uzattığı bilinmektedir.”

6 AYDA BİR DEFA DİŞ BAKIMI YAPILMALI

Diş bakımına da kısaca değinen Sancaklı, bunun günlük ve periyodik bakım olduğunu belirterek, “Günlük olarak dişlerin temizliği yapılmalıdır. Bu dişlerin, temizliğine yardımcı olacak gıdaların (örn., pres kemik) verilmesiyle de kolayca yapılabilir. Eğer düzenli olarak diş bakımı sağlanıyorsa ilave bir periyodik bakıma gereksinim yoktur. Günlük bakım uygulanmayan ve yumuşak gıdalarla beslenen köpeklerin 6 ayda bir defa mutlaka dişleri veteriner hekime muayene ettirilmelidir.”dedi.

DOSTUNUZ İÇİN YANINIZDAYIZ

Son olarak klinikte verdikleri hizmetlere değinen Veteriner Hekim Hasan Sancaklı, Zekeriyaköy Çarı Veteriner Kliniği’nin ‘Dostunuz için yanınızdayız’ sloganı ile hayvan severlerin hizmetinde olduğunu belirtti. Zekeriyaköy, Uskumruköy, Demirciköy, Bahçeköy, Arıköy, Kilyos ve  Maden dahil evlere giderek hayvan severlere hizmet verdiklerini hatırlatan Sancaklı, hizmet yelpazesini ise şöyle sıraladı: acil müdahale, muayene, koruyucu  hekimlik, danışmanlık hizmetleri, dahiliye, cerrahi ve tüm ortopedik operasyonlar, doğum ve jinekolojik operasyonlar, yoğun bakım ünitesi, aşı uygulaması, mikrocip uygulaması, seyahat belgesi ve pasaport işlemleri, laboratuar, ultrasonografi, rontgen, pansiyon hizmetleri, kuaför hizmetleri, pet shop .

http://www.sariyerposta.com

 

İletişim:

Vişne 2 Mah. 4 Cad. No:5 D.2 Zekeriyaköy

Tel: 0212: 202 71 52-55

Gsm: 0533: 145 06 46