Dünyanın en  büyük gayrimenkul danışmanlık firması Coldwell Banker (CB) VOG Gayrimenkul Broker-Owner’i Cenk Ataç 240 ay vadeli devlet destekli konut kampanyasının sektörü hareketlendireceğini söyledi
Gayrimenkul sektörünün dünya markası Coldwell Banker (CB) Bölge Temsilcisi VOG Gayrimenkul Broker-Owner’i Cenk Ataç, gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri değerlendirerek, 240 aya varan vadelerde konut satışının sektöre hareketlilik katacağını söyledi.

KONUT SATIŞI SEKTÖRÜ CANLANDIRDI

Cumhuriyet tarihinde ilk defa özel sektör 240 aya varan vadelerle konut satacak. Faiz oranları taksit sayısına göre yüzde 0.75 ile 0.85 arasında değişecek kampanya kapsamında Zekeriyaköy’de faaliyet gösteren sektörün dünya devlerinden CB Bölge Temcilcisi VOG Gayrimenkul Broker-Owner’i Cenk Ataç, olumlu yansımalar beklediklerini söyledi. Ataç, finans kurumları ve devlet destekli yeni kampanyalarla 240 aya varan vadelerle konut satışının sektörü canlandıracağını vurguladı, GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) ve KONUTDER (Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği), gayrimenkul sektörüne yön verecek kampanya başlattığını hatırlatan Ataç, “Konut sektöründe kredi vadeleri uygun faiz oranlarıyla 20 yıla uzuyor. Oluşturulacak yeni imar planları ile Zekeriyaköy, gayrimenkul sektöründe yaşanan bu pozitif gelişmeler sayesinde ortaya çıkacak canlanmadan fazlasıyla yararlanacağını düşünüyorum.”diye konuştu.

2016’YI BAŞARIYLA TAMAMLADIK

Coldwell Banker (CB) Bölge Temsilcisi VOG Gayrimenkul olarak, 2016 yılını başarılı bir şekilde geçirdiklerini belirten Cenk Ataç, sektörün sürekli gelişiyor olması ve faiz oranlarının yenilenmesi ile birlikte başarılarını 2017’de de sürdüreceklerini kaydetti. 2016’nın yaşanan krizlere rağmen gayrimenkul sektörü ve kendileri için parlak geçtiğini söyleyen Ataç, “Ekonominin içinde bulunduğu tabloya rağmen biz 2016’yı işlem adedimizi arttırarak ve müşterilerimizi memnun ederek tamamladık. 2016’daki başarımızı örnek alarak 2017 yılında daha fazla işlem yapmayı hedefledik. Vadelerin 240 aya kadar uzatılması ile gelişmiş ülkelerdeki konut alımını kolaylaştıran kredi olanaklarının bir benzerinin bizde de uygulanmış olması işimizi kolaylaştırıyor. Bölgede kalıcı işler yapmayı hedefledik. Bu hedefimizi başaracağız.”dedi.

GAYRİMENKUL SATIŞI REKOR KIRDI

Ülkede birçok sektörde kötü manzaralar yaşandığını belirten Ataç, “TUIK verilerine göre konut satış rakamları 2016 da bir önceki yıla göre %4 artarak rekor kırdı. Bizde CB bölge temsilcisi olarak firmanın global kültürünü Zekeriyaköy’de sürdürüyoruz. CB de doğru pazarlama yöntemleriyle insanların ihtiyaçlarına cevap vermek için gayret gösteriyor.”dedi.

 

http://www.sariyerposta.com