DSCF2915“KORSAN DÖNÜŞÜMCÜLERE DİKKAT..!”

Sarıyer- Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde benzinli araçlara LGP dönüşüm sistemi monte eden Çevre Otogaz’ın sahibi Hüseyin Kahraman, araç sahiplerini uyardı ve “Benzinli araçlarına LPG dönüşüm sistemi taktırmak isteyenlerin korsan dönüşümcülere dikkat etmesi gerekiyor, aksi takdirde büyük sorunlar yaşayabilirler” dedi.

Türkiye’de daha ucuza malolduğu için 1995 yılından beri yakıt olarak benzin kullanılan araçlara LPG sistemi monte edildiğini söyleyen Hüseyin Kahraman, şu an binlerce araç yollarda LPG yakarak seyrettiği halde bu işi yapanların gerçek anlamda bir sektör oluşturamadığını ifade etti.

DSCF2912“YETKİ BELGESİ OLMAYANLARA SİSTEM TAKTIRILMASIN”

LPG dönüşüm sisteminin ciddi bir mühendislik ve işçilik isteyen çalışma olduğunu söyleyen Hüseyin Kahraman, bu işi korsan olarak yapan kuruluşlardan uzak durulmasını önerdi. Otogaz dönüşüm sistemi yapan ancak yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği için standartlara uymayan kuruluşlar üzerinde gerekli denetimin sağlanmadığını ileri süren Kahraman, “Denetimsizlik LPG kullanılan araçta tehlike yaratıyor. Sanayi İl Müdürlükleri tarafından yapılan denetimler yetersiz ve etkisiz kalıyor. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Hizmet Yetki Belgesi olmayanlar taktıkları LPG dönüşüm sistemi için onay belgelerini, bu belgeleri olanlardan alıyor ve korsan olarak hizmet veriyor. Hatta Hizmet Yetki Belgesi’ne sahip olanlar ücret karşılığı onay belgesi veriyor. Bunun önüne geçilmesi gerekir” dedi.

DSCF2913Çevre Otogaz olarak yılda 1,200 civarında araca LPG dönüşüm sistemi taktıklarını belirten Hüseyin Kahraman, yerli ve ithal üretim olarak satılan sistem ücretinin 400 TL ile 5 bin TL arasında değiştiğini söyledi. Kahraman, “LPG dönüşüm sistemleri çok gelişti ve modernleşti. Son model araçlara bile takılabiliyor. Benzinden de yarıyarıya ucuz olduğu için araç sahipleri tercih etmekte çok haklı. Ancak tekrar ifade etmekte yarar görüyorum, korsan dönüşümcülerden uzak durulsun. Bu hem sektörün yaşaması hem de kaliteli ve kullanışlı dönüşüm sistemleri uygulanması için çok önem taşımaktadır” diye konuştu.