On bir ayın sultanı Ramazan, Sarıyer’de birlik ve beraberlik içerisinde yaşanmaya devam ediyor. Her gün en az iki mahallede sevgi sofrasını kuran Sarıyer Belediyesi,  Bahçeköy Mahalle sakinlerini aynı masa etrafında bir araya getirdi.

Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı iftar programı renkli görüntülere sahne oldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediyesi kadın meclis üyelerinin de katıldığı programda, okunan dualar ve Kuran tilavetiyle oruçlar açıldı.

Çoban’dan Başkan Genç’e teşekkür

Birlik ve beraberlik mesajının en güçlü şekilde verildiği Bahçeköy’de konuşan Bahçeköy Merkez Mahallesi Muhtarı Ayşe Çoban,Saygıdeğer Bahçeköylüler, böyle güzel programlarla bizleri bir araya getiren Sayın Şükrü Genç ve ekibine çok teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Genç’ten birlik ve beraberlik mesajı

Programa katılan Başkan Genç, gördüğü tablo karşısında sevincini dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Çok sevdiğim dostlarım Bahçeköylüler, sevgili misafirler,  hepinizin duasının kabul edilmesini diliyorum. Her akşam farklı mahallelerde kurulan iftar sofralarında çocukların katılmasının önemi fazladır. Çünkü bir toplum geleneklerini öğrenmek zorundadır. Bizim geleneklerin başında gelen Ramazan’dır. Anlamını çok iyi bilmek gerekir. Aynı sofraları ve aynı yiyecekleri paylaşmak, eğer bunu en iyi şekilde yaparsak, sevgide o sofrada olacaktır. Çocuklar bu birlik ve beraberliği bu sofralarda görürse onlarda devam ettirecektir. Bu birlik ve beraberlik sizin için bir yaşam biçimi haline gelmelidir. Sadece İslam aleminin değil tüm insanlık için isteyin.”