ÖZEL HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen Islah İmar Planları Çalıştayı Sarıyer gündeminde tartışılmaya devam ederken, Sarıyer Posta Gazetesi olarak ilçenin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Toplantı için kim ne dedi? Tüm detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz aylarda Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçen ve İBB’ye gönderilen Islah İmar Planları, İBB Meclisi gündemine gelmeden önce bilgilendirme yapılması amacıyla Sarıyer’de bir çalıştay düzenlendi. Kimi çevreler toplantının yararlı olduğunu savunurken, bazı çevreler ise karşı çıktı.

SARIYER BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ GENÇ

Çalıştayda mülkiyet problemi ve Islah İmar Planları her yönüyle ele alındı. Çıkacak sonuç raporlamaya gidecek ve bunun doğrultusunda da İBB’ye çalışma programı olarak sunulacak. Dolayısıyla önemi çok yüksek bir çalıştay gerçekleştirdik. Yaklaşık 40 yıldır çözüm bekleyen mülkiyet sorunu umuyoruz ki bu tarz çalışmalar sonunda belli bir noktaya gelecek. Zaten bu sadece Sarıyer’i ilgilendiren bir problem değil. Tüm ülke genelini yakından alakadar ediyor. Beraberinde de iyi bir sonuca gidecek. Biz Sarıyer’de gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda katılımcılığı göz önünde bulunduruyoruz. Halk ile paylaşılması çok önem arz ediyor.

AK PARTİ SARIYER İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN CEVAHİROĞLU

Bu çalıştayın yapılmasını ilk biz istedik. Seçimden önce konuyla ilgili kim bir şey söylerse yalan ifadeler kullandığını belirtmiştik. Seçim sonrasına bırakılmasını ve muhataplarıyla karar alınmasını ifade ettik. Eğer iş yürüyecekse destek vereceğimizi de söyledik. Fakat yürümeyeceğini savunmasıyla gösterdi. Bu çalışma evet-hayır demeden önce halledilmesi gerekiyordu. Açıkçası bu abest şeklindeki toplantı ile değil... Bunun adı çalıştay değil, güzelleştirmedir. İBB’den gelen arkadaşlar önümüze veri koymadı. Dolayısıyla bizim istediğimiz türden bir çalıştay olmadı. Olması gereken şey bu işin gerçek muhatapları oturacak ve her yönüyle ele alması gerekiyor. Kanunlar bizi bir yerde sıkıştırıyorsa TBMM’de Sarıyerli bir milletvekili var. Çalışmasını yapsın ve meclise sunsun. Vekilimiz nerede? Neden çalıştaya gelmedi? Kısacası bu toplantıdan bir sonuç çıkmaz.

İBB EMLAK MÜDÜRÜ ŞENAY ŞİMŞEK

Bugüne kadar Sarıyer ile ilgili birçok konuda ilçe ve İBB’nin farklı siyasi partilerde olmasından dolayı sonuç alınamamıştı. Daha öncesinde de plan çalışmaları yapılmıştı. Umuyorum ki her iki belediyenin aynı partiden olmasından dolayı güzel hizmetler olacak. Başkanımız Ekrem İmamoğlu bu konuda kararlı. Kendisi Sarıyer’i çok seviyor. Konuyla ilgili bir sonucun alınacağını düşünüyorum.

SARIYER BELEDİYESİ TEKNİK BAŞKAN YARDIMCISI SEVGİ ATALAY

Islah İmar Planları Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçti. İBB’deki meclis üyeleri ile komisyonların bunu algılaması ve bilgilenmesi açısından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu bir çalıştay istedi. Bürokrat arkadaşlar da özellikle komisyonlardaki arkadaşları davet etti. Uygulamayı isteyen mahalle sakinleri de buraya çağırarak 7 başlıkta konuyu masaya yatırdık. Açıkçası bu tarz uygulamaya ilk kez şahit oluyorum. Normal şartlarda imzalanan planlar kamuoyu ile paylaşılmazdı. Fakat bu çalıştayda her yönüyle masaya yatırıldı. Hukuki süreçte mutlaka mülazalı durumları söyleyen arkadaşlarımız oldu. Bizim yönden bakmayan konuklara da bunu izah etmeye çalıştık. Akabinde uygulama süreçleri konuşulmaya başlandı. 2981 nasıl yapılacak, hak sahipleri nasıl belirlenecek, satışlar nasıl yapılacak gibi konular ele alındı. Herkes anlayamadığı konuları veya aklındaki soru işaretlerini ifade etti. Ben çok verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum.

SARIYER BELEDİYESİ CHP MECLİS ÜYESİ HALİM SERDAR SARIOĞLU

İşin sevindirici olan tarafı Sarıyer Belediyesi’nden planların oybirliği ile geçmiş olmasıdır. Sarıyer halkının umudu İBB’den de oybirliği kabul edilmesi ve tapu sorununun çözülmesidir. İlçemizdeki üçüncü kuşak tapularına kavuşmasını ümit ediyorum. Eğer meclisten geçerse sorunun büyük bölümü çözülmüş olur. Araziler ilçe belediyelere devirleri yapılacak ve halk tapularına kavuşacak. Akabinde de yeni plan çalışmaları başlayacak. Kısacası vatandaş tapusunu istiyor.

SARIYER MAHALLELER BİRLİĞİ ÜYESİ NERİMAN DÜLGER

Öncelikle bu çalıştayı düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Açıkçası bu toplantının yapılmasında büyük emek sarf ettik. AK Parti, Islah İmar Planları’na evet oyu verdiğinde çalıştay istediğini dile getirmişti. Sarıyer Belediyesi’nde bunu gerçekleştirememiştik. İBB’de yaklaşık 3 ay süren görüşmeler neticesinde çalıştay kararını çıkarttık. Onlara göre sorun olan 6 maddenin cevapları çıkartı. AK Parti’nin İBB’de de planlara destek vereceğine inanıyorum. İnşallah Sarıyer için hayırlısı olur.

PINAR MAHALLESİ KOOPERATİF BAŞKANI SEMRA ÇAĞLA

Bu süreçte bizim için değerli olan siyasilerin ve halkın bu masalarda olması çok önemli. Çünkü her karar tepeden alınıyor. Fakat artık bu süreç böyle ilerlemiyor. Hep beraber yaşayarak öğrendik. Mahalleleri temsilen burada olmamız çok değerli. Ayrıca katılımcı belediyecilik anlayışının önemi de çok kıymetli.

SARIYER POSTA