Milyonlarca yapı sahibine umut olan İmar Barışı Yasası’nda, vatandaşı mutlu edecek bir haber geldi. Yapı kayıt belgesine başvuru süresi 6 ay uzatıldı. Ayrıntılar haberimizde...

Başladığı günden bu yana 9 milyon 500 bin vatandaşın imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılarının kayıt altına alınması için başvurduğu imar barışı süresi 6 ay uzatıldı. Resmi açıklamanın gün içerisinde yapılacağı belirtildi.

Bakan Kurum sinyali vermişti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına ilişkin, “Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel ödendi” diye konuşmuştu.  Başvuru süresinin 31 Aralık’ta tamamlanacağını anımsatan Kurum, şu değerlendirmelerde bulunmuştu: “Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep var, bunu biz 31 Aralık'ta inşallah değerlendirmiş olacağız ancak 31 Aralık'a kadar vatandaşımızın ödemelerinin yapılabilmesi adına tüm kamu bankaları açık olacak ve imar barışı sürecinden vatandaşımız hafta sonu da faydalanabilecek. Diğer özel bankalarımızla da görüşmeleri sürdürüyoruz, bunun hem bakanlığımız internet sitesinde hem de bankalarımızın sitelerinde duyuruları olacaktır. Hafta sonu da bankalarımız açıktır, imar barışından vatandaşlarımız faydalanabilir.”

Son başvuru tarihi ise Ekim ayında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan karar ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatılmıştı.