Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sitelerde başladığı imar barışı bilgilendirme toplantılarına Cumhuriyet Mahallesi’nde devam etti.

İmar barışı başvuru süresinin bitimine sayılı günler kala Sarıyerlileri bilgilendirmeye devam eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ekibi, Cumhuriyet Mahallesi sakinleriyle Salon İlayda’da bir araya geldi. Toplantıya CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nevzat Aktan ve çok sayıda mahalleli katıldı.

“Mahalleleri kimseye yedirmeyeceğiz”

Yüzlerce vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan Başkan Genç, “Büyükşehir’le birliktelik sağlayabilseydik muazzam şeyler olacaktı. Siyasetin topluma zarar olduğunu hiçbir zaman unutmayacağım. Bu mahalleleri kimseye yedirmeyeceğiz” dedi.

“Mücadeleyi bırakmayacağız”

“Canımız sağ olduğu sürece bu mücadeleyi bırakmayacağız” diyen Genç, “İBB ile el ele verseydik bu sorun bitecekti. Maalesef bir takım nedenlerle vatandaşın önüne geçmek doğru değil. Göreve devam ettiğim sürece bu mücadelede sizinle beraber yürüyeceğim” şeklinde konuştu.

“2981’le problem çözülür”

Mahalle halkının 1968 yılından beri mülkiyet sorunun çözümü için beklediğini söyleyen Genç şunları söyledi: “Çıkan yasada eksikler var. Bu kadar yıldır bekleyen insanların problemini 2981 ile bu yasayı birleştirip çözebilirlerdi. O zaman gerçekten müjde olurdu. Burada mülkiyet sorununa engel olunuyorsa kafalarda başka bir şey vardır. Biz bu işi kendi sorunumuz olarak devam ettireceğiz. Ben de aynı yerde oturuyorum. Ha burası ha Rumeli Hisarı hiç fark etmiyor. Bugüne kadar birlik ve beraberliğin her zaman faydasını gördük.”