Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve teknik ekibi, Yeniköy Bağlar Mevkii’nde imar barışı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Yaklaşık 4 aydır mahalle mahalle dolaşarak yasa hakkında vatandaşı bilgilendiren Başkan Genç ve ekibi, Yeniköy Bağlar Mevkii sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya çok sayıda vatandaş katıldı.

“Amacımız tüm mahallelerde tapu vermek”

Tapu almanın, Tapu Tahsis Belgesi’nden geçtiğini söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Amacımız tüm mahallelerde tapuları vermek. Ama bu yasa tapu tahsis belgesinin bize sağladığı avantajların binde birini bile sağlamıyor” dedi.

“Yasanın hiçbir yerinde tapu kelimesi geçmiyor”

İmar Barışı Yasası’nın içeriği ile ilgili konuşan Başkan Genç, “İmar barışı diye bir kanun çıktı. Tüm mahallelerde pankartlar asıldı. Ama bu yasa Tapu Tahsis Belgesi’nin bize sağladığı avantajların binde birini bile sağlamıyor. Yasanın hiçbir yerinde tapu kelimesi geçmiyor. Hazine arazileriyle alakalı bir satıştan bahsediliyor ama bu satışın nasıl gerçekleştiği konusunda hiçbir bilgi yok. Yapı Kayıt Belgesi arsanızı değil, arsanızın üzerindeki yapıyı kaydediyor. Bu belge ile evinize tadilat yapma imkanınız yok, yıkıp yeniden yapma imkanınız yok. Basit tadilat işlemleri bile yapılamıyor. Elimizde devletin verdiği kapı gibi bir belge var, Tapu Tahsis Belgesi. Bu belgenin geçerli olup olmadığıyla alakalı birçok sansasyon var ama bu belgeler geçerli. Siz elinizdeki bu tapu tahsislere sıkı sıkı sarılmalısınız. Biz 2981 Sayılı Yasa'ya istinaden Ayazağa’da 100’e yakın vatandaşımıza tapularını verdik. Hedefimiz tüm mahallelerde bunu yapmak” ifadelerini kullandı.