Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, imar barışı ile ilgili toplantılarına devam ediyor.

Teknik ekibiyle birlikte imar barışı hakkında bilgilendirme toplantılarına devam eden Başkan Genç, Baltalimanı Mahallesi ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Toplantıya büyük ilgi

Sarıyer’de gerçekleştirdiği çalışmalarını plana, katılımcılığa ve paylaşımcılığa dayandırdığını belirten Genç, teknik ekibi ile birlikte afet yasası kapsamında ‘Riskli alan’ ilan edilen Baltalimanı ve FSM Mahallesi sakinlerini bilgilendirdi. Mahalle muhtarları, dernek ve STK temsilcilerinin yanı sıra binlerce vatandaşın katıldığı toplantılarda imar barışının başvuru aşamasında neler yapılması gerektiği, kanunun kapsamı ve eksiklikleri masaya yatırılırken, Başkan Genç vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.

“Hiçbir mahalleye tapu hakkı sağlamıyor”

“Sarıyer’de riskli alan ilan ederek problemi çözemezsiniz” diyen Genç, “Çünkü insanlar yaşadıkları bölgeyi çok iyi biliyorlar. Problemi çözmek istiyorsak yapmamız gereken tek şey var o da bu bölgelerde yaşayan halkı çözüme dahil etmek ve onlara sormadan adım atmamak. Konunun uzmanlarıyla ıslah imar planı hazırlandı. 2003 döneminde yapılan planlar yanlış, bunun yerine bizzat ölçümler yapılarak bu planların yapılması gerekir dedik ve ıslah imar planlarını da ona göre tasarladık. Bu belgeyi almak size tapu hakkı sağlamıyor. Sadece size değil hiçbir mahalleye sağlamıyor. Yasada tapu sözü geçmiyor” ifadelerini kullandı.