Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen İmar Barışı uygulaması kapsamında verilen yapı kayıt belgesini alan Ayazağa Mahallesi sakinlerine İBB Meclisi'nden müjdeli bir haber geldi. Buna göre, önceden belirlenmiş olan Büyükşehir arazisi üzerinde yapısı bulunan ve İmar Barışı'na başvuru yapan yapı sahiplerine satış yetkisi verildi. Bu karar ile vatandaşların tapu almasının önündeki engel de kalkmış oldu.

Sarıyer'in en büyük sorunu olarak gösterilen tapu probleminin çözümü için büyük önem arz eden İmar Barışı meyvelerini vermeye başladı. Ayazağa’daki Büyükşehir’e ait 40 taşınmazın üzerinde yaşayan vatandaşlara satış için karar alındı. Söz konusu karar İBB Meclisi'nden oybirliği ile geçti.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Ayazağa Mahallesi'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait mülkiyetlerdeki 40 taşınmazın üzerinde yapısı bulunan ve İmar Barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan yapı sahibine satış yetkisi verilmesine ilişkin madde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis’inde kabul edilerek, yürürlüğe girdi. Komisyon görüşünde ise şu ifadeler yer aldı: "Belediyemiz mülkiyetindeki 40 adet taşınmazın, üzerinde yapısı bulunan ve yapı kayıt belgesi alınmış olan yapının sahibine doğrudan satış yetkisinin verilmesine, satışlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar”a ilişkin tebliğde Hazine parsellerin satış şartları ile aynı olması amacıyla satış bedelinin en az %10'u peşin ödemek kaydıyla 5 (Beş) yıla kadar  taksitlendirilmesi ve taksit tutarlarına ödeme tarihine kadar kanuni faiz  oranının yarısı olarak uygulanması, 3194 sayılı kanunun geçici 16. Maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin (e) bendi uyarınca komisyonlarımızca uygun görülmüştür."

"ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Meclis oturumunda konuşma yapan Genç, "Şu anda Büyükşehir Birimleri revizyonla ilgili çalışılıyor. Bugüne kadar yapılamayanları bir şekilde yapmanın gayreti içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Mülkiyet sorununun çözümü konusunda aynı gayreti AK Parti grup başkanvekilinin ve özellikle İmar Komisyonu üyelilerinin de göstereceği inancındayım. Bürokratlarımız dahil olmak üzere, bütün çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ayazağa halkına bugüne kadar verilmeyen haklardan dolayı geçmiş olsun diyorum. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

"TAPU VERME SÜRECİNİ RESMEN BAŞLATTIK"

İmar Barışı konusunda yoğun çaba sarf eden Sarıyer Belediye Meclisi ve İBB Meclisi AK Parti Üyesi, Altyapı,Mesken ve Emlak Komisyonu Başkanı Saim Kadıoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "AK Parti hükümetimiz tarafından vatandaşımızın mülkiyet - tapu sorununun çözümü için 15.08.2018 tarihinde ‘’İmar Barışı Kanunu’’ hayata geçirilmiştir. İşte bugün İstanbul Büyükşehir Meclisi Kasım ayı 4. oturumunda; Ayazağa Mahallesi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı parseller üzerinde binaları olan ve İmar barış Kanununa göre yapı kayıt belgesi alan vatandaşlarımıza yüzde 10’unu  peşin olmak üzere 5 (beş) yıla kadar taksitlendirmesi ve taksit tutarlarına yasal faizin yarısı olarak uygulanması için meclis kararı alarak tapu verme sürecini resmen başlattık. Bu meclis kararının alınmasında emeği geçen İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu'ya, Sarıyer AK Parti ilçe başkanlarımıza ve diğer tüm destek veren meclis üyeleri ile partimizde görev alan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayazağa Mahallemize hayırlı olsun."

İŞTE VATANDAŞA SATILACAK O YERLER

SARIYER POSTA GAZETESİ