Birçok kez gündeme getirdiğimiz metruk binalar ile ilgili ilk adım atıldı. Yenimahalle Sulubahçe Sokak’ta bulunan ve mahallelinin hayatını tehlikeye atan 2 harabe ev, Sarıyer Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Sarıyer Posta’nın gündeme getirdiği metruk binaların kazaya davetiye çıkarması, yetkilileri harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde harabe evlerden sadece bir tanesinin yıkılması üzerine yaptığımız haberin ardından belediye ekipleri diğer evi de yıktı.

Darısı diğerlerinin başına!

Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar’ın yoğun girişimleri sonucu yıkımların yapılması mahalleliyi mutlu ederken, vatandaşlar ilçedeki benzer yapılara da önlem alınmasını istiyor. Mahallede birçok metruk binanın olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Bu tarz evler hem vatandaşın canını tehlikeye atıyor hem de alkol ve uyuşturucu bağımlıların mekanı haline geliyor. Akşam saatlerinde çocuklarımız bu yolları kullanıyor. Hem onlar hem de biz tedirginiz. Bu harabeyi yıktılar, umuyoruz ki diğerlerine de önlem alırlar” sözleriyle taleplerini dile getirdi.

BENZER HABER:

https://www.sariyerposta.com/sariyer-haberleri/darisi-digerlerinin-basina-h58758.html