ÖZEL HABER

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2005'te çıkardığı 'Özürlüler Yasası' ile yollar, kaldırımlar, ulaşım araçları ve kamu binalarının Temmuz 2012'ye kadar engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi hedefleniyordu. Fakat aradan yıllar geçmesine rağmen ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer'in birçok mahallesinde sorunlar devam ediyor.

Türkiye’de milyonlarca engelli, kullanıma uygun olmayan yol, kaldırım ve toplu ulaşım araçları yüzünden dışarıya çıkamazken, adeta ev hapsinde yaşıyor. Bu olumsuzluklara bir de bilinçsiz ve duyarsız vatandaşların engelli rampalarının önüne araçlarını park etmeleri de eklenince engelliler açısından durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

BİRÇOK SORUNLA MÜCADELE EDİYORLAR

Günlük yaşamda çok sayıda problem ve ayrımcılık ile mücadele etmek zorunda kalan engelli vatandaşlar, ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de büyük zorluklar yaşıyor. Sarıyer Posta Gazetesi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engellilerin ilçe merkezinde yaşadığı zorlukları irdeledik.

ARAÇLARI GELİŞİ GÜZEL PARK EDİYORLAR

Kamu kurumları ve belediyeler bu konuda zaman zaman 'örnek' adımlar atıyor ancak bu örnekler yetersiz kalıyor. Engellilerin kullanımı için elverişsiz olan yol, kaldırım ve toplu ulaşım araçlarının yanı sıra araçlarını gelişi güzel park eden sürücüler de en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de bu tür bilinçsiz ve duyarsız vatandaşları görmek mümkün.

O SORUN HALA ÇÖZÜLMEDİ

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı önündeki merdivenler özellikle yürüme engelli ve yaşlılar için eziyete dönüştü. Muhtarlıkta özel bireyler için rampa bulunmazken, hemen yanındaki PTT’de ise söz konusu rampa mevcut. Fakat işin ilginci muhtarlık ile PTT’yi birleştiren yol çelik bariyerler ile kapatıldı.

SARIYER POSTA GAZETESİ