Yapılan bir araştırmada, tüm gayrimenkul çeşitleri baz alındığında yabancı ülkelerin vatandaşları, vatandaşlık alabilmek için Sarıyer'deki gayrimenkullere yoğun ilgi gösteriyor. Yabancıların en fazla konut aldığı mahalleler ise Zekeriyaköy ve Maslak.

EVA Gayrimenkul Değerleme'ye göre,Türkiye'de en fazla gayrimenkul alımı yapan ülkeler İran, Çin, Irak, Libya, Azerbaycan, Lübnan, Pakistan, Yemen, Afganistan, Sudan, Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan oldu.

SARIYER’DEKİ GAYRİMENKUL YATIRIMLARI ARTTI

Özellikle ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi, ihtiyacı karşılamak için yeni bölgelerin yaşam alanlarına açılması, kentsel dönüşüm projelerinin hayat geçirilmesi Sarıyer’deki gayrimenkul yatırımlarının artışına katkı sağladı. Özellikle yabancıların da ilgisini çeken ilçelerde, 0-5 yaş aralığındaki apartman dairelerinde talep edilen birim fiyat aralığı 5 - 9 bin TL/m2 aralığında iken, markalı konutlarda ise fiyat 14 bin ile 29 bin TL/m2 aralığında değişiyor.

O ÜLKELER ZİRVEDE YER ALIYOR

Vatandaşlık edinimi için gayrimenkul alımlarının yapıldığı bölgeye özellikle İran, Çin, Irak ve Suudi Arabistan vatandaşlarının ilgisi büyük. İncelenen projelerin bir kısmında eklenti alanı olarak depo verildiği görülürken, söz konusu projelerde genellikle 1+1 daire tipine 1 araçlık kapalı otopark, 2+1 ve üstü daire tiplerine ise 2-3 araçlık kapalı otopark verildiği tespit edildi.

SARIYER POSTA GAZETESİ