Son günlerde Sarıyer gündemini meşgul eden Uskumruköy’deki okul ile ilgili bir açıklamada mahalle sakinlerinden geldi. Uskumruköylüler, mahallelerine okul yaptırılması konusunda yetkililere seslendi.

Uskumruköy Mahallesi’nde mevcut okulun yerine yeni bir okul yapılması için 4 milyon 328 bin TL bağış yapıldığı iddiası ilçe gündemindeki yerini koruyor. Mahalle sakinleri, yaptıkları açıklama da okul talebini bir kez daha dile getirdiler.

Uskumruköy Mahalle sakinlerinden Hasan Fehmi Terzioğlu’nun okuduğu yazılı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Uskumruköylüler olarak 5 yıldır Sarıyer Belediyesi’nden okul bekliyoruz. Derdimizi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e 5 yıldır anlatamadık.

Okul ihtiyacımızı medya gündeme getirince hem Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, hem de Belediye Başkan Yardımcısı açıklama yaptılar. Hakkımızı aradığımız için neredeyse suçlu ilan edileceğiz. Belediye Başkanı Şükrü Genç, medyada çıkan haberler sonrası muhtarımız Halil Özkaya’yı bir toplantıya çağırarak milletin içinde rencide etmiştir. Muhtarımız nezaketi gereği bunu dile getirmiyor. Ancak bu aynı zamanda muhtarımıza oy veren ve bizim hakkımızı savunan Uskumruköylülere de hakaret olduğu için bizi de ilgilendiriyor. Şükrü Genç’in köyümüzden ve muhtarımızdan özür dilemesini istiyoruz.

Belediye başkanı yaptığı açıklamada belediyenin okul yapma yetkisi olmadığını söylemektedir. Okul yapma yetkisi yoksa 5 yıldır bize niçin defalarca söz vermiştir. Belediye kanununun ‘belediyeler devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, milli eğitim bakanlığı gibi diğer kurumlarla işbirliği yapabilir, bina yapıp tahsis edebilir’ denilmektedir. Bu bahaneyi kabul etmiyoruz. Belediye başkanı bu paranın okul için bağışlanmadığını iddia ediyor. Bu paranın 4 milyon 328 bin TL gibi küsuratlı bir rakam olmasının sebebi, yapılacak olan ilkokul ve ortaokulumuzun maliyetinin kuruşuna kadar hesaplanmasıdır. Yani hem arazi satışı, hem bağıştır. Okula ihtiyacımız olduğunu söylediğimiz için bu para, köyümüzün bütçesine gelir olarak girmiştir.

Biz Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten okulumuzun yapılmasından başka bir şey istemedik. Şimdi de 5 yıl önce projesi dahi çizilen okulumuzun yapılması için muhtarlığımızın banka hesabındayken faiziyle birlikte belediyeye devredilen 4 milyon 700 bin TL’nin akıbetini soruyoruz.”