Büyükdere Demokrasi Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan ve ‘Ölüm ışıkları’ olarak adlandırılan trafik ışıkları, can kaybı ile sonuçlanan kazaların yaşanmasına neden oluyor. Yetkililer ise, sorunu çözmemekte adeta ısrar ediyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında 72 yaşındaki bir vatandaş, seyir halindeki aracın çarpması sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Söz konusu yolda daha önce onlarca ölümlü kaza yaşanmıştı.

BÜYÜKDERE ÜST GEÇİT İSTİYOR

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Muhabiri Yavuz Topal’a açıklamalarda bulunan Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, “Kazıklı yolun Sarıyer’deki ulaşımı rahatlattığında hem fikiriz. Bunu sadece muhtar olarak değil, Büyükdere’nin dolayısıyla Sarıyer’in bir çocuğu olarak söylüyorum. Fakat her ne kadar faydası olduysa aynı oranda zararı oldu. Peki nasıl zararı oldu? Özellikle yaşanan trafik kazaları ve kaybedilen canlar bizleri çok üzdü. Bunların yaşanmasının temel nedenleri de bazı temel eksiklikler. Nedir bu eksiklikler? Bu bölgeye bir üst geçit yapılmalı. Tabi bu da yeterli değil. Üst geçit kullanmayıp yoldan geçmek isteyenleri engellemek için demir bariyerler koyulmalı. Bu sayede vatandaşlarımız üst yolu kullanmak zorunda kalacaklar ve can kaybıyla sonuçlanan kazalar minimum seviyeye inecek” ifadelerini kullandı.

YAZICI’DAN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Üst geçit için ilgili mercilere başvuru yaptıklarını belirten Yazıcı, “Üst geçit ile ilgili Sarıyer Belediyesi’nin yetkisi yok. Çünkü o bölgede İBB yetki sahibi. Biz de ilgili yerlere müracaatlarımızı yaptık. Fakat herhangi bir dönüş alamadık. Ben bu üst geçidi kendim için değil, vatandaşlarımız için istiyorum. Eğer bizi bu makama getirdilerse canlarından da mallarından da biz sorumluyuz” diye konuştu.

HIZ LEVHALARI NEDEN YOK?

Yaklaşık 40 yıl önce yapılan ve kazıklı yol olarak bilinen Büyükdere sahilindeki yolda çok sayıda ölüme biten kazalar meydana geldi. Sinyalizasyon hatasının bulunduğuna dair iddialar ise durumu daha da korkutucu hale getiriyor. Çünkü Sarıyer Merkez’e kadar uzanan yol üzerinde araçların hangi hızla gitmesi gerektiğini belirten levhalar bulunmuyor. Durumu fırsat gören bazı bilinçsiz araç sürücüleri ise normalinden çok daha hızla gidiyor ve kazaya neden oluyor. Durumdan şikayetçi olan vatandaşlar, yetkililerden hız sorununa çözüm bulmalarını istiyor.

SARIYER POSTA