Sarıyer mahalle dernek ve kooperatif başkanları ile Hukukçu Erbay Yucak, İBB Şehir Planlama Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya gelerek, corona virüs nedeniyle ara verilen tapu ve mülkiyet ile ilgili çalışmaları masaya yatırdı. Bu kapsamda Sarıyer'in yıllardır çözülemeyen imar sorunu yeniden ele alındı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Sarıyer Belediyesi'nden oybirliği ile geçerek, İBB Meclisi'ne gönderilen Islah İmar Planları yeniden görüşülmesi için iade edilmişti. Dernek ve kooperatif başkanları da mülkiyet sorununun çözümüne ilişkin çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

TAPU HAKLARI BİR KEZ DAHA VURGULANDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle sekteye uğrayan tapu ve mülkiyet çalışmaları, yeni normalleşme süreci kapsamında yeniden başladı. Bu kapsamda , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Şehir Planlama Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda, mahallelerin tapu hakları bir kez daha vurgulandı. Dernek ve kooperatif başkanları, Sarıyer'deki mülkiyet sorunu çözümünün takipçisi olacaklarını ifade ettiler. İkinci toplantının önümüzdeki hafta yapılacağı kaydedildi.

BENZER HABER: PLANLAR YENİDEN SARIYER MECLİSİ’NDE

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/sariyer-haberleri/planlar-yeniden-sariyer-meclisinde-h60517.html

SARIYER POSTA GAZETESİ