İçişleri Bakanlığı tarafından corona virüs önlemleri kapsamında cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içmenin yasaklanmasına ilişkin kararın ardından söz konusu yasağın Sarıyer'de hangi alanları kapsayacağı belli oldu. Detaylar haberimizde...

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 39 İlçenin ayrı ayrı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararları ile toplamda 125 sokak, 93 cadde ve 84 meydanda sigara içilmesi yasaklandığı belirtilirken, Sarıyer ile ilgili bilgiye de yer verildi.

SİGARA YASAĞININ ADRESİ BELLİ OLDU

Son haftalarda artış gösteren corona vakalarının önüne geçmek amacıyla Bilim Kurulu'nun da tavsiyeleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı önemli bir karara imza atmıştı. Buna göre, alınan karar doğrultusunda ilçedeki toplu taşıma araç duraklarının dışında Sarıyer Meydanı'nda sigara içilmesi yasaklandı. Listede yer alan 204 ilçe arasında yalnızca Sarıyer'de bir meydanda sigara içilmesi yasaklandı. Sarıyer dışındaki ilçelerin çok sayıda cadde ve sokakları da listede yer alması ise dikkatlerden kaçmadı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde de 65 aş üstü vatandaşların 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmaları kısıtlanmıştı.

İŞTE TAM LİSTE

SARIYER POSTA GAZETESİ