Sarıyerliler araçlardaki abartılı egzozdan çıkan yüksek sesten şikayetçi olurken, gürültünün sabaha kadar devam ettiğini belirtiyor. Vatandaşlar, “İsyan ediyoruz ancak sesimizi duyan hiçbir yetkili yok” siteminde bulundu.

Birçok kez gündeme taşıdığımız konu bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Sarıyerliler egzoz teröründen oldukça muzdarip.

NEDEN ÖNLEM ALINMIYOR?

İnsanlığın geldiği son noktada küresel ısınma, sanayileşme ve insanın doğaya müdahalesiyle dünya büyük tehlikeyle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Dünya üzerindeki iklim değişikliği, doğrudan ve dolaylı olarak küresel atmosferin bileşimini bozan insan faaliyetleri sonucunda oluşan felaketler. Böyle büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayken bilim insanları ve çevreye duyarlı bireyler, doğa dostu projeler geliştiriyor. Peki Türkiye bu konuyla ilgili ne önlemler alıyor veya alınan önlemler yeterli mi?

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Modifiye ya da egzoz sesi yükseltilmiş araçların caddelerde insan hayatını tehlikeye atması ve yüksek gürültüye neden olan sesi ile vatandaşı isyan ettiriyor. Özellikle hafta sonları abartılı egzoz sesinden uyuyamadıklarını söyleyen Sarıyerliler, yetkililerden çözüm bekliyor.

SARIYER POSTA