Sarıyer'in temel problemleri arasında yer alan trafik ve otopark sorunu uzun yıllardır çözülemezken, bunun üzerine ekiplerin Şehit Mithat Yılmaz Caddesi başta olmak üzere ilçe merkezinin birçok sokağında Mobil EDS denetimleri sonucu kestiği cezalara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Son haftalarda Şehit Mithat Yılmaz Caddesi üzerinde yapılan kazı çalışmalarının da etkisiyle araçlarını park edecek yer bulamayan Sarıyerliler, ilçe merkezindeki otopark yetersizliği nedeniyle arabalarını gelişi güzel park etmek zorunda kalıyor. İmkansızlıklar yüzünden bazı yasak bölgelere araçlarını park etmek durumunda kalan vatandaşlara ise ekipler para cezası kesiyor.

"OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLSÜN"

Merkez'deki Dereiçi Sokak üzerinde EDS tabelasının bulunmasına rağmen park edilen araçlar ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını ifade eden Sarıyerliler, bu durumun alınan park ücretinden kaynaklandığını belirtiyor. Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, Sarıyer'deki otopark sorununun bir an önce çözülmesini istiyor.

ESNAF TEPKİLİ!

Sarıyer esnafı ise, "Sarıyer Merkez şantiye gibi. Otoparkımız yok, çevre düzenlemesi yok. Her yer gelişi güzel vaziyette. Maalesef pandemi sürecinden dolayı herkes gergin ve mutsuz. İşler çok kötü. Vergilerimizi ödeyemiyoruz. Bunun üstüne bir de bu cezaları düşünürsek halimiz ne olacak? Devletimiz bu şartlarda vatandaşın üzerine bu kadar gelmemeli" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

SARIYER POSTA GAZETESİ