Sarıyer Kent Dayanışması üyeleri, yaklaşık 7 yıldır kapalı olan Büyükdere İskelesi’nin yeniden faaliyete geçmesi için iskele önünde basın açıklaması yaptı.

“Vapur semtimize yanaşsın, Büyükdere İskelesi açılsın” sloganlarıyla Büyükdere İskelesi önünde toplanan üyeler, ellerindeki “İskele hayata karışsın”, “Karadan değil maviden ulaşım” ve “İskele burada vapur nerede?” yazılı dövizler ile taleplerini dile getirdiler.

“Halkın ulaşım hakkı gasp ediliyor”

Sarıyer Kent Dayanışması adına Büyükdere sakinlerinden Eray Özgüner ve Ezgi Öz Baysal’ın yaptığı açıklamada iskelenin açılmasına yönelik taleplerin “yolcu azlığı” sebep gösterilerek karşılanmadığını belirten Özgüner, İstanbul’da deniz yollarının ulaşımda payının yüzde 3 olduğunu söyledi. İskelenin açık olmaması nedeniyle Büyükdere, Kocataş ve Çayırbaşı mahallelerinde oturan yaklaşık 20 bin yurttaşın ulaşım hakkının gasp edildiğini belirten Özgüner, taleplerinin Büyükdere İskelesi’nin açılması ve deniz ulaşımının teşvik edilmesi olduğunu ifade etti.

İskelenin açılması için kampanya başlattılar

Eray Özgüner’den sonra söz alan Ezgi Öz Baysal, Büyükdere İskelesi’nin açılması için change.org sitesinde imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Sözlerini İBB’ye ve belediye başkan adaylarına seslenerek bitiren Baysal, “Büyükdere İskelesi’ni ve kapalı olan diğer iskeleleri açın, deniz ulaşımına yönelik politikalar geliştirin. İstanbul vapurlarıyla nefes alsın!“ dedi.

“Mahalleler mağdur”

Basın açıklamasının ardından konuşan Kocataş Mahallesi Muhtarı Ferda Yıldırım, Kocataş Mahallesi’nin nüfusu 3 bin civarında olduğu dönemlerde vapurlarının olduğunu belirtti. Yıldırım, 10 bin nüfusa dayanan mahallelerinin şu anda iskele açık olmadığı için mağdur olduğunu belirtti.

“Müracaatlar cevapsız kaldı”

Eylemde Büyükdere Mahallesi muhtar adayı Şinasi Bay da Büyükdere Mahallesi’nin geçmişine atıf yaparak, iskelesinin tekrar açılması için Ulaştırma Bakanlığı’ndan ve yerel yönetimlerden destek beklediklerini söyledi. Büyükdere Güzelleştirme Derneği’nden Fikret Yazıcı da iskelenin açılmasına yönelik geçmişte yaptıkları müracaatların cevapsız kaldığını, hep birlikte olunursa iskeleye tekrar kavuşulabileceğinin altını çizdi.

“Önemli olan açıldıktan sonra seferleri arttırmak”

Geçmişte benzer şekilde Emirgan’daki iskelenin açılması için mücadele eden Cafer Hergüsel, kendilerinin Emirgan İskelesi’ni açmayı başardıklarını söyleyerek iskele açıldıktan sonra asıl önemli olanın sefer sayılarını arttırmak olduğunu belirtti.

Basın açıklaması “İskele açılsın, vapurlar yanaşsın” ve “Büyükdere burada, vapur nerede?” sloganlarıyla son buldu.