Engelsiz Sarıyer vizyonu ile çalışmalarına yön veren Sarıyer Belediyesi, Atlıtur Doğal Yaşam Derneği ile birlikte anlamlı bir etkinlik düzenledi.

 Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM)’nden 20 öğrenci, at sevgisinin geliştirilmesi için Gümüşdere sahilinde düzenlenen adaptif binicilik programıyla doğayla iç içe eğlenceli bir gün geçirdi. Ülkemizde yeni olan adaptif biniciliğin amacı engeli olmayan birey nasıl ata biniyorsa, engelli bireylere de ata binme becerisi kazandırmak. Uzmanların 28 saat atla vakit geçirmenin 6 aylık terapiyle eşit olduğunu belirttiği etkinlikte kaliteli zaman geçiren EÇADEM’li çocuklar adaptif binicilik eğitimine katılarak atlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

"Liderlik duygusunu artırıyoruz"

 Atlıtur Doğal Yaşam Derneği Başkanı Alp Arslan, adaptif biniciliğin çocuklar üzerindeki faydasından bahsetti. Liderlik özelliğini arttırdığını belirten Arslan “Yaptığımız en önemli faaliyetlerden biri artlarla doğada gezinti yapmak ve dersler vermek. Özel çocuklar konusunda Sarıyer Belediyesi ile yaptığımız çalışmalarda adaptif binişler yapıyoruz. Çocukların topluma daha kolay ayak uydurmalarına yardım etmek en büyük gayemiz”dedi.