Sarıyer’de belirli aralıklarla düzenlenen huzur toplantıları Zekeriyaköy’de ve Sarıyer Spor Kulübü Kafeteryası’nda Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin başkanlığında devam etti.

Bu yıl altıncısı ve son kez düzenlenen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar, Müdür Yardımcısı İhsan Süngü, Zekeriyaköy Şehit Münür Alkan Polis Merkezi Amiri Komiser Yardımcısı Onur Köksalan, Toplum Destekli Polislik Biriminde görevli Komiser Büşra İnci Aslan, Çocuk Büro Amiri Komiser Yardımcısı Hasib Uysal, Zekeriyaköy Mahallesi Muhtarı Semra Özkaya, Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, okul müdürleri, din görevlileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Son 1 yıl masaya yatırıldı

Toplantıda Sarıyer’in son 1 yılının asayiş yönünden değerlendirmesi yapıldı. Dinleyiciler, polis merkezinin açılmasıyla birlikte olaylara çok daha seri ve hızlı olarak müdahale edildiğini ve mahallelerin bu durumdan son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

Mahalleli şikayetlerini dile getirdi

Zekeriyaköylüler, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’e mahallede dizi çeken ekiplerden şikayetlerini iletti. Bilgin, konuyu ilgili mercilere ileteceğini belirtti. Mahallelerin belli başlı yerlerinde uyuşturucu maddelerin kullanıldığını ve bu yüzden tedirgin olduklarını söyleyen vatandaşlar, emniyet güçlerinden denetimleri sıklaştırmalarını istediler. Toplantı, talep ve sıkıntıların değerlendirilmesiyle sona erdi.