Bulunduğu konum itibariyle Türkiye’nin en güzel semtleri arasında yer alan Sarıyer’deki tarihi ve doğal güzellikler, İstanbul’un birçok ilçesini kıskandıracak türden. Ancak bu doğal güzelliğin korunmaması ve kirletilmesi görenleri üzüyor.

Sarıyer, kilometrelerce uzunluktaki sahil yoluyla ve muhteşem deniz manzarasıyla sadece Sarıyerlileri değil, İstanbul’un birçok ilçesinden ziyaretçi ağırlıyor. Sıkça Sarıyer gündemine getirdiğimiz denizde yaşanan kirlilik, bir kez daha gün yüzüne çıktı. Kıyı kesimlerinde biriken ekmek parçaları ve çöpler, vatandaşı düşündürüyor.

Görüntülere tepki geldi

Sarıyer sahilinde yürüyüş yapan vatandaşlar, denizde oluşan kirlilikten şikayetçi. Özelikle kullanılmayan eşyaların ve bayatlamış ekmek parçalarının atıldığını görenler bu duruma tepki gösteriyor.

Vatandaş çağrıda bulundu: “Deniz temizlensin”

Sarıyerlilerin uğrak adresi olan sahilde denizin belli bölümlerinde yer alan çöpler, görüntü kirliliğinin yanı sıra, insan sağlığını da tehlikeye atıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle çocukların Sarıyer sahilini dolduruyor. Vatandaşlar ise burada yüzecek olan gençlerin sağlığının olumsuz yönde etkilenmemesi için ilgili mercilerden önlem almasını bekliyor.